Spelregels en voorwaarden

Inschrijven MKB Innovatie Top 100

Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling. Uitsluitend bij de Kamer van Koophandel geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich nomineren. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Gerealiseerde omzet

Een innovatie is pas geslaagd als er omzet is gerealiseerd bij het moment van inschrijving. Daarom vragen we u om de gerealiseerde omzet cijfers over 2016 en 2017 en de verwachte omzet in 2018. Deze cijfers worden niet gepubliceerd en dienen alleen  voor de beoordeling van de effectiviteit van de ingeschreven innovatie.

Kracht van het initiatief

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zij maken het verschil in een crisis en kunnen de economie aanjagen met vernieuwingen. De Kamer van Koophandel roept daarom alle innovatieve ondernemers met groeiambitie op om mee te dingen naar een plaats in de MKB innovatie Top 100 van 2018! Eind juni of begin juli 2018 wordt bekend wie er in 2018 een plaats hebben veroverd in de dertiende MKB Innovatie Top 100. In het najaar van 2018 wordt de ranking bekend gemaakt en weten we welke ondernemer in 2018 de ranglijst mag aanvoeren.

Bekijk de inschrijvingen

De inschrijving voor de 13e editie van de MKB Innovatie Top 100 is geopend. Inschrijven is mogelijk tot eind april 2018. De inschrijvingen worden, in willekeurige volgorde, op deze website getoond.

Wat levert deelname u op?

  • Toegang tot nieuwe netwerken, die nog niet bekend zijn of onbereikbaar lijken. Zoals ministeries, provincies, kennisinstellingen.
  • Contacten en netwerken van andere ondernemers. Ondernemers die u voorgingen, vertellen erover.
  • Veel aandacht in landelijke, lokale en regionale media, de vakpers en social media.
  • Toegang tot mogelijke vernieuwingen en nieuwe product- en marktcombinaties: ondernemers uit de MKB Innovatie Top 100 worden namelijk gestimuleerd samen te werken.
  • Sparren met de leden van het innovatiekabinet.

Een paar praktijkvoorbeelden van effecten*

  • In 2016 en 2017 zijn een aantal innovaties met een interview geplaatst in de Financiële Telegraaf en op deze website bij nieuws en vernoemd in de social media.
  • Van een groot aantal innovaties uit de MKB Innovatie Top 100 van 2016 is een korte video gemaakt. Waarin de ondernemer de innovatie toelicht en vertelt over het effect van innoveren.
  • Een aantal ondernemers uit de MKB Innovatie Top 100 van 2015 mochten hun innovatie presenteren tijdens de Innovation Expo in Amsterdam.

*Dit zijn een paar (recente) voorbeelden.  Waarvan niet gezegd wordt dat deze in de toekomst ook weer in deze vorm zullen plaatsvinden.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO