Mary van Vucht

Suzanne Wolff

Suzanne Wolff is heldin van minister Mary van Vucht uit het Innovatiekabinet. Suzanne is zakelijk leider van de Nederlandse Fluit Academie en voorzitter van de Stichting Mirador. Deze stichting richt zich op een positieve ontwikkeling van de mens en een goede en gezonde leefomgeving. Zij heeft haar voetsporen verdiend in leidinggevende functies in het bedrijfsleven (oa Etos België, The Body Shop, Good Company).

Natuur als positieve energiebron

"Mijn Apollodroom bestaat uit twee delen: Dat wij, mensen, onze plek in de natuur weer innemen in plaats van zo afgescheiden van elkaar te leven. We worden dan vanzelf minder belangrijk en kunnen ons laten voeden door positieve energie. Dat maakt het misschien ook makkelijker als mens tussen de mensen te staan en te kijken naar overeenkomsten in plaats van tegenstellingen. Er zouden veel meer mensen opgeleid kunnen worden als gids/coach op dit gebied.
Dat de waardering voor culturele prestaties en de betekenis hiervan zich vertaalt in een acceptabele vergoeding. Ik heb geen moeite met een vorm van marktwerking, maar veel musici en kunstenaars verdienen nu minder dan het minimumloon. Het helpt al ondernemerschap als vak op te nemen in alle kunst- en cultuuropleidingen."

Minister van we doen het anders

Mary van VuchtMary van Vucht is bestuurslid van de coöperatie Stadsdorp Zuid in Amsterdam. Het betreft een burgerinitiatief voor en door bewoners om hen zo lang mogelijk actief, gezond en veilig oud te laten worden op basis van nabuurschap, wonen, zorg en techniek.

Sinds 2010 worden in de Apollobuurt en Prinses Irenebuurt in Amsterdam Zuid initiatieven ontplooid om het onderlinge netwerk te vergroten en samen oplossingen te zoeken om eigen regie te behouden en te versterken. Een van de speerpunten is het voorkomen van vereenzaming en het vergroten van zelfredzaamheid. Het initiatief is daarna ook in andere wijken overgenomen.

Mary is vice-voorzitter, regelt de communicatie en heeft een lange staat van dienst als trainer in de retailsector.

Twitter LinkedIn

Apollodroom Mary van Vucht

"Mijn Apollodroom is dat de zachtere krachten wat harder worden in onze samenleving. De maatschappij wordt steeds gecalculeerder en gedreven door winstbejag. Dat zie je terug hoe we elkaar bejegenen in de media maar ook rondom humanitaire kwesties. Begrip voor anderen is soms ver te zoeken.

In het onderwijs zou het goed zijn wanneer we minder uit de boekjes leren, want dat is het verleden. We moeten toekomst bewuster worden. Dat kan door meer aandacht te geven aan ontdekken en uitproberen, maar ook aan samenwerken. Want alleen red je het niet meer in deze wereld."


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO