Lescam

Innovatieve Educatie

Beelden via de lescam terugkijken

Bedrijfsnaam Lescam
KvK Nummer 33297119
Website www.lescam.nl
Beschrijving onderneming Het bedrijf ontwikkelt didactische hulpmiddelen, zoals unieke software en hardware voor rijinstructie.
Naam innovatie Innovatieve Educatie
Beschrijving innovatie - Ontwikkelen van een uniek hulpmiddel mbt de rijinstructie vak. Al 7 jaar de meest complete dashcam voorzien van extra hardware, unieke firmware en software speciaal ontwikkeld voor verschillende rijopleidingen. - Het belangrijkste onderdeel van de innovatie is dat het unieke educatiemateriaal (workshops, cursussen) ontwikkeld is als onmisbaar protocol. Uit ervaring in afgelopen 8 jaar is gebleken dat ondanks het hulpmiddel ook zo goed mag zijn, zonder didactisch instructie protocol, zou het niet mogelijk zijn de doelstelling van Lescam te verwezenlijken om van het instructie camerasysteem een gangbaar hulpmiddel te maken in het rijinstructie vak in de internationale wereld. - Het is niet meer nodig om de leerling te overspoelen met aanwijzingen tijdens het rijden in een verkeerssituatie (rust = concentratie). Dit gebeurt later aan de hand van de door de instructeur gemarkeerde opgenomen beelden als de auto stilstaat, direct via de camera (binnen 3 seconden) op een extern scherm (tot 360 graden rondom de auto). De leerling herbeleeft geconcentreerd de verkeerssituatie en heeft dan alle tijd om hierover vragen te stellen. - Aan het einde van de praktijkles wordt de SD-kaart met nog meer gemarkeerde aandachtspunten (minder dan 1 minuut per aandachtspunt) als huiswerk, maximum 15 minuten, meegegeven en dankzij de unieke Lescam software kan de leerling de verkeerssituaties terugkijken en horen (met behulp van snelheidsmeter, Google Earth plattegrond van de weg, alle G-krachten) en kan met een zelf-analyserende leerstijl verder leren. De cursisten (adolescenten) krijgen meer verantwoording en worden betrokken bij de eigen opleiding. - hogere slagingskans voor cursisten (voor hetzelfde lesgeld).  - Instructeurs (die na een paar maanden gebruik hebben gemaakt van het systeem en eerder gevolgde Didactische Camera Integratie workshop) kunnen verdere begeleiding integreren met het camerasysteem in het lesplan (aanvullend op de Nederlands instructie protocol): * onderwijskundig didactisch verantwoord * privacy en aansprakelijkheid zijn geregeld * het maken en beheren van eigen lesmateriaal  * commercieel kunnen zij zich onderscheiden van  minder goede rijinstructeurs
Website innovatie www.lescam.eu (voor internationaal gebruik)
Noodzaak en belang van deze innovatie De verkeersveiligheid wordt structureel beter en LESCAM kan de wereldmarkt voorzien van het eerste interactieve instructie camerasysteem .
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Unieke hardware, firmware en software voor de instructie markt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO