Enocent Mobility Solutions

Easysteppers

Bedrijfsnaam Enocent Mobility Solutions
KvK Nummer 17251756
Website www.enocent.nl
Beschrijving onderneming We bedenken oplossingen, voor het uit- of afstellen van hoge kosten van woonaanpassingen en medische kosten, waarbij op eigen kracht bewegen en vitaliteit centraal staat.
Naam innovatie Easysteppers
Beschrijving innovatie De Easysteppers bestaan uit stevige tussentreden voor uw eigen trap waardoor u met halve treden de trap op en af kunt lopen. U heeft minder kracht nodig en hoeft uw (pijnlijke) knieën, enkels en heupen minder te buigen en daardoor worden de gewrichten minder belast.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Vergrijzing neemt tot van 20 tot 35% van de bevolking in 2025. Er bestaat een groot te kort reeds aan senioren woningen en er moeten jaarlijks 42000 woningen bijgebouwd worden de komende 10 jaar. Bejaardenhuizen worden gesloten. Bovendien zou een complete volksverhuizing betekenen voor alle ouderen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De oplossing is uniek en disruptief voor de bestaande oplossingen. Bovendien is dit een van de hulpmiddelen die goed is voor de gezondheid. Het stimuleren en het trainen fysieke en cognitieve achteruitgang kan voorkomen. Met traplopen traint u dagelijks dezelfde spiergroepen die nodig zijn bij: het opstaan uit een stoel, het opstaan van het toilet, het in/uit bad en bed stappen. Dagelijks 3 keer traplopen staat gelijk aan 1 uur fitness per week (voor ouderen). Met traplopen werkt u aan de conditie van uw spieren, botten, hart, longen en bloedvaten. Met een goede conditie stijgt ook het zelfherstellend vermogen van uw lichaam i.g.v. een operatie of ziekte.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO