OTFLOW BV

OTFLOW

Doorsnede van een container met een OTFLOW mat op de bodem

Bedrijfsnaam OTFLOW BV
KvK Nummer 67048188
Website www.otflow.com
Beschrijving onderneming Ons bedrijf ontwikkelt producten om containers koel te houden tijdens zeetransport.
Naam innovatie OTFLOW
Beschrijving innovatie OTFLOW is een paperboard mat die je op de bodem van de koelcontainer plaatst, de unieke vorm (mede ontwikkeld door Universiteit van Wageningen) zorgt voor een optimale luchtdistributie in de container. Zo krijg je minder food-waste in de fruitindustrie. Dit werkt ook voor bloemen, planten en bloembollen transport.
Website innovatie https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/172475/dit-rotterdamse-bedrijf-ontwikkelde-een-mat-om-fruit-wereldwijd-vers-te-houden?fbclid=IwAR2DRqWPw18b9wxOzDhKnQMFyPz43vdGSqS5jXuUQxn9NIMro9rCFf8IIEs
Noodzaak en belang van deze innovatie Een betere luchtstroom en betere koeling is voor de transportsector zeer belangrijk. 40% van de claims op fruit transport zijn ontstaan door temperatuurproblemen onderweg, dus zijn er ook grote financiƫle verliezen. Naast de claims is de fruitkwaliteit erg wisselend door warmte en koude verschillen. In de ergste gevallen worden delen van de zending meteen weggegooid.
Bijdrage aan een betere wereld Veel fruit gaat verloren tijdens zeetransport doordat de temperatuur in de containers niet goed verdeeld is. Er wordt dus minder fruit weg gegooid.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is nog geen product op de markt die dit lastige probleem zo simpel oplost. Je plaatst enkel een lang stuk paperboard op de grond en temperatuurproblemen zijn verminderd. De ontwikkeling van het product is gedaan door een gerenommeerde universiteit Wageningen en wij verkopen ons product aan tientallen klanten wereldwijd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo TNO   Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland