Jebede h.o.d.n. FlyGRN

FlyGRN

Werking van FlyGrn uitgelegd in vier stappen

Bedrijfsnaam Jebede h.o.d.n. FlyGRN
KvK Nummer 32164729
Website https://flygrn.com
Beschrijving onderneming FlyGRN is een vliegticket zoekmachine die zijn eigen inkomsten van verkochte vliegtickets direct stopt in het compenseren van de CO2-uitstoot van de vlucht. Dat doen we door voor de vluchten zonne-energieprojecten in India te steunen en/of bomen te planten. 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door vliegen en deze uitstoot verdubbelt binnen 20 jaar. Minder dan 1% van de passagiers compenseert echter zijn vlucht. Met het gratis CO2-compenseren van FlyGRN hopen wij een goede eerste stap te zetten naar een bewustere en groenere wereld.
Naam innovatie FlyGRN
Beschrijving innovatie FlyGRN is een vliegticketvergelijkingssite die met de marge die het verdient automatisch en gratis (een deel van) de CO2-uitstoot van de vlucht direct compenseert.
Website innovatie https://flygrn.com/nl/pagina/over-ons
Noodzaak en belang van deze innovatie De luchtvaartmarkt wordt geschat op ruim 800 miljard dollar. De reisindustrie wordt geschat op 8 biljoen (8000 miljard) dollar. Momenteel focussen we ons op Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada. Dat is een populatie van een half miljard mensen. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat twee derde van de reiziger bereid is om tot 5% meer te betalen voor een reis die minder schade toebrengt aan het milieu. Dit betekent dus dat wanneer FlyGRN mainstream wordt, de zoekmachine toetreedt tot een miljardenbranche.
Bijdrage aan een betere wereld 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door vliegen. Minder dan 1% van de passagier compenseert zijn vlucht. Daarom neemt FlyGRN het heft in eigen handen. FlyGRN is een vliegticket zoekmachine die zijn eigen inkomsten van vliegticket verkopen direct stopt in het compenseren van de CO2-uitstoot van de vlucht.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij zien in dat de reissector de komende jaren gaat veranderen. Met krantartikelen als 'vliegen is het nieuwe roken' en 'reissector verantwoordelijk voor bijna 10% van wereldwijde CO2-uitstoot', is er een transitie gaande van de manier hoe mensen reizen en zich erop voorbereiden. Wij bieden de opties om reizigers zich bewuster te maken van hun uitstoot, maar ook voor manieren om ervoor te zorgen dat de impact van reizen minimaal is. Dat doen wij als volgt: - Travel technology: wij combineren verschillende reissites in één vergelijkingssite en zijn bezig met een platform waar particulieren en bedrijven hun CO2 kunnen compenseren. - Customer experience: FlyGRN is de eerste vergelijkingssite die inzicht biedt in de CO2-uitstoot van de vluchten die je kunt boeken. Maar wij zijn ook de eerste site die duidelijk laat zien wat een ton CO2 nou precies is (1400+ wasmachine beurten of 10% van het jaarverbruik van een Nederlands persoon). Wanneer je een account aanmaakt heb je inzicht in al je vluchten en de mogelijkheid om de CO2 daarvan te compenseren. - Sustainability: een deel van de marge die wij ontvangen van een verkochte vlucht stoppen we in CO2-compensatieprojecten. Voor dezelfde prijs is jouw vlucht dus CO2-gecompenseerd. Daarnaast biedt FlyGRN alternatieve reisopties. Wanneer je zoekt naar korte afstandsvluchten zoals van Amsterdam naar Londen krijg je een aanbieding: "wil jij tot 90% van je CO2 besparen? Gebruik dan de trein naar Londen.".

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO