Smit & Smit

Verticaal binnendijks kweeksysteem

Basins voor plankton kwekerij

Bedrijfsnaam Smit & Smit
KvK Nummer 59129255
Website http://smitsmit.com/
Beschrijving onderneming Land-based-oyster-farm
Naam innovatie Verticaal binnendijks kweeksysteem
Beschrijving innovatie Om schelpdieren te kweken is plankton nodig. Dit plankton (micro-algen) worden in 24 vijvers mbv een continue oogst gekweekt. Deze manier van algenkweek is innovatief. Wanneer plankton bewaard of vervoerd wordt verliest het snel de voedingswaarde. Het is onontkoombaar om zelf de plankton productie te verzorgen. Vervolgens worden met dit plankton de oesters gevoed die inpandig gehuisvest zijn in een verticaal kweeksysteem, bestaande uit speciaal ontwikkelde, gepatenteerde, producthouders. De temperatuur en doorstroming wordt geregeld waardoor de oester altijd in optimale omstandigheden kan groeien. Aanvoer van vers Oosterschelde water zorgt voor behoud van smaak en kwaliteit
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Oesterziektes zoals het herpes virus of de boorslak plegen grote aanslagen op de oesterpopulatie. De 'Smit & Smit' manier van kweken zorgt ervoor dat negatieve invloeden van de natuur geen vrij spel meer hebben.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De manier van planktonkweek is nieuw. Het verticale kweeksysteem is ook uniek (patent)

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO