Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket

Banner met invulveld

Bedrijfsnaam Duurzaam Bouwloket
KvK Nummer 61505080
Website www.duurzaambouwloket.nl
Beschrijving onderneming Duurzaam Bouwloket
Naam innovatie Duurzaam Bouwloket
Beschrijving innovatie Duurzaam Bouwloket is een instrument om de verduurzaming van de bestaande bouw te stimuleren en te versnellen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Duurzaam Bouwloket is een spin-off uit een afstudeeronderzoek van Raoul Santibanez en Roy Langedijk. Voor de komende jaren ligt er een flinke opgave met betrekking tot het verduurzamen van de bestaande bouw. Uit onderzoek van o.a. ECN blijkt dat de landelijke doelstellingen in het huidige tempo niet worden gehaald. Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk informatieplatform waar inwoners terecht kunnen voor vragen, informatie en advies over het verduurzamen van hun woning. Gemeenten zetten het loket in als instrument om de verduurzaming van de bestaande bouw te versnellen. Daarnaast is er een koppeling met lokaal gecertificeerd bedrijfsleven. Het Duurzaam Bouwloket is daarbij de schakel tussen overheid, burgers en bedrijfsleven. Waar het loket (Duurzaam Bouwloket VOF) op 1 juli 2013 werd gelanceerd als pilot in gemeente Alkmaar draait het loket inmiddels in meer als 110 gemeenten in Nederland. Met de komst van het Energieakkoord is een energieloket van inwoners tevens vanaf begin 2016 een verplichting voor overheden. Duurzaam Bouwloket geeft tevens niet alleen aandacht aan energie besparing maar ook aan comfort, gezondheid (binnenklimaat), woningwaarde, langer zelfstandig thuis wonen et cetera
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een website is niet innovatief of nieuw. Het concept echter wel. Het loket is niet gebonden aan de verkoop van producten. Het advies is onafhankelijk. De bewoner staat dus centraal. Door deze onafhankelijk en klantgerichte adviesrol wordt ook gezorgd dat een bewoner de juiste keuzes maakt. Iedere euro uit de portemonnee kan immers maar 1x goed geïnvesteerd worden in de woning. Door de doorverwijzing naar kwalitatief hoogwaardige (gecertificeerde) bedrijven wordt er tevens ook spin-off gerealiseerd voor lokaal bedrijfsleven. Als instrument is het Duurzaam Bouwloket effectiever als een subsidieregeling kijkende naar de spin-off voor lokale economie en werkgelegenheid.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO