Zulu Education Products BV

ZuluDesk

Beeldscherm met dashobard ZuluDesk

Bedrijfsnaam Zulu Education Products BV
KvK Nummer 62551566
Website zuludesk.com/
Beschrijving onderneming Zulu Education Products is een start-up voor het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software. Specifiek voor onderwijskundige toepassingen. Het bedrijf is gestart in februari 2015 met het maken van een MDM (mobile device management) sotware om iPads in een school te kunnen beheren. Hier was volgens ons geen goed product voor in de markt of althans de producten welke er bestaan zijn niet toegespitst op het onderwijs. Voor ons moet het product eenvoudig te bedienen zijn door leraren en goedkoop zijn daar het onderwijs kampt met een beperkt budget. Omdat onze leraren het allerbeste verdienen. Onze leraren zijn helden. Natuurlijk hebben helden moderne hulpmiddelen nodig om de wereld te redden. Met ZuluDesk moeten leraren leerstof kunnen uitdelen, informatie delen, de bezigheden van studenten controleren en apps op afstand blokkeren of juist inschakelen. Leraren kunnen hun leerlingen hierdoor meer zelfstandigheid geven en hen met behulp van ZuluDesk op het juiste pad houden, zowel binnen als buiten het lokaal. ZuluDesk laat docenten ook contact opnemen met de ICT-afdeling voor ondersteuning.
Naam innovatie ZuluDesk
Beschrijving innovatie Wij leveren een Mobile Device Management (MDM) oplossing voor scholen en docenten. De docent krijgt een makkelijk-te-gebruiken dashboard waarmee ze de apparaten van leerlingen kunnen beheren. ZuluDesk is een platform voor educatieve samenwerking, curriculumontwikkeling en ondersteuning van onderwijs. Leerlingen en leraren kunnen nu de kracht van het internet efficiënt gebruiken om hun leerdoelen te bereiken. De app helpt leraren om hun studenten uit het klaslokaal te halen naar een nieuwe wereld van leren. Tegelijk geeft de app leraren de controle over internetgebruik, samen met de mogelijkheid om informatie met de hele klas te delen. Wij bieden een platform dat docenten kunnen gebruiken als een katapult voor het succes van hun leerlingen. De innovatie van ZuluDesk is dat ZuluDesk het eerste product op de markt is welke haar beweringen van het managen van devices waarmaakt. Tevens is Zuludesk momenteel ook klaar voor IOS 9.3 welke door Apple straks gelanceerd wordt om de educatiemarkt voor Apple te heroveren. Om IOS 9.3 effectief te kunnen inzetten is bijvoorbeeld ZuluDesk noodzakelijk. Dit heeft Apple inmiddels ook gezien en ZuluDesk wordt inmiddels door Apple zelf als een subliem MDM pakket voor het onderwijs gepromoot.
Website innovatie https://zuludesk.com/nl/functionaliteit
Noodzaak en belang van deze innovatie Minder afleiding. Meer leren. Het kan in een hedendaagse schoolomgeving lastig zijn om populaire onderwerpen met educatie te combineren. Nu schoolboeken steeds vaker worden vervangen door tablets, is het voor leraren nog moeilijker om ondanks alle afleidingen de aandacht van hun studenten vast te houden. Dat is waar wij kunnen helpen. Wij maken het managen van een groep leerlingen makkelijker voor leraren door hen de mogelijkheid te geven om te controleren wat hun leerlingen tijdens de les doen. De app houdt het gebruik in de gaten en zorgt voor een terugkoppeling naar de docenten, zodat zij hun studenten kunnen helpen om bezig te blijven, zich te concentreren en door te gaan met leren. ZuluDesk vergroot de efficiëntie in de klas en verbetert het leerpotentieel. Wij ondersteunen goede en wereldwijde educatie. De technologie die beschikbaar is voor zowel studenten als leraren helpt hen om les te geven, te ontdekken en met hun volle potentieel te leren. Het digitale landschap is een leerzame speeltuin en wij zorgen ervoor dat het zowel productief als plezierig is. We willen dat de leraren van de volgende generatie gebruik kunnen maken van beschikbare technologie, zonder dat ze strijd te hoeven leveren om de aandacht van de leerlingen te behouden. Door die zorg weg te nemen, maken we de weg vrij voor aandacht, leren en groei. Een veilig netwerk voorbij de grenzen van het brein. ZuluDesk is een platform voor educatieve samenwerking, curriculumontwikkeling en ondersteuning van onderwijs. Leerlingen en leraren kunnen nu de kracht van het internet efficiënt gebruiken om hun leerdoelen te bereiken. De app helpt leraren om hun studenten uit het klaslokaal te halen naar een nieuwe wereld van leren. Tegelijk geeft de app leraren de controle over internetgebruik, samen met de mogelijkheid om informatie met de hele klas te delen. Wij bieden een platform dat docenten kunnen gebruiken als een katapult voor het succes van hun leerlingen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is dat er nu een simpel te gebruiken en goedkoop product is voor het onderwijs gemaakt door mensen uit het onderwijs. Het product is afgestemd op deze doelgroep. Verder is het product opgebouwd in 3 verschillende componenten welke weer op hun beurt met elkaar zijn verbonden: 1. ZuluDesk Management System ZuluDesk heeft een krachtig systeem voor de ICT-afdelingen. De ICT-afdeling moet alle apparaten in de gaten houden, beleid uitzetten en zorgen voor de registratie van activiteiten en incidenten. Het is daarom belangrijk dat de ze alle middelen hebben om efficiënt beheer te kunnen uitvoeren van deze apparaten. 2. ZuluDesk Teacher De ZuluDesk Teacher app is ontworpen voor snel en eenvoudig gebruik. Je hebt als docent de mogelijkheid om snel de apparaten te beheren in uw klaslokaal. Start de app, selecteer uw groep en stuur de commando’s naar de tablets. 3. ZuluDesk Parent De ZuluDesk Parent app is speciaal ontworpen voor ouders. Wanneer uw zoon of dochter huiswerk moet maken op een iPad, is het goed mogelijk dat hij of zij wordt afgeleid door sociale media, berichten of spelletjes. Met ZuluDesk Parent heeft u de mogelijkheid om de iPad in een specifieke app te plaatsen. Het is dan niet mogelijk om text berichten of andere notificaties te laten zien op het scherm. Geen afleiding dus! Dat we nieuw en innovatief zijn bewijst ook de gewonnen 1e prijs op de IPON in de categorie Onderwijs innovatie en ICT

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO