Widenhorn BV

Widenhorn Zaagconverter

Screenshot programma en instelmogelijkheden zaagconverter

Bedrijfsnaam Widenhorn BV
KvK Nummer 24484705
Website www.widenhorn.nl
Beschrijving onderneming Widenhorn, een modern familiebedrijf met inmiddels de 4de generatie aan het roer, is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven. En de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie-, machine- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking. Dit doen we met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Gereedschappen en Lasermachines. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatwerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf innovatieve en krachtige maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven om meer uit hun machine, materiaal en mensen te halen.
Naam innovatie Widenhorn Zaagconverter
Beschrijving innovatie Heel veel metaalbedrijven beschikken over een zaagmachine en de werkvoorbereiding voor deze machines gebeurt veelal nog volledig handmatig. Nesten om een optimale zaagindeling te maken op basis van de beschikbare profielen wordt met de hand gedaan. Dit resulteert in veel werkvoorbereidingstijd en hoge materiaalkosten. Vervolgens wordt alles handmatig in de zaagmachine ingevoerd, waarbij fouten kunnen worden gemaakt. Daarnaast is er geen actueel overzicht van de voorraad profielen met alle beschikbare lengtes en reststukken. LogiBARRE is een reeds bestaand programma om dit te optimaliseren, dat door Widenhorn al vele jaren in Nederland en België wordt geleverd. Als aanvulling daarop is de Zaagconverter door Widenhorn bedacht, ontwikkeld en gelanceerd. Deze unieke innovatie maakt het mogelijk om direct de zaagmachine offline te programmeren, zodat tijd en materiaal direct worden bespaard en fouten tot het verleden behoren. Doordat het standalone is en geen andere pakketten nodig heeft, is het uniek in zijn soort. De investering van maximaal € 2.000,- inclusief licentie, postprocessor voor één zaagmachine, training, implementatie en serviceabonnement voor een jaar is relatief laag en na implementatie in maanden en vaak in slechts weken terug te verdienen. Werkvoorbereiders besparen enorm veel tijd met het maken van geneste profielen en besparen materiaal door de optimale nesting technologie. Deze besparing alleen al ligt tussen de 75 en 90%! Machinebedieners hoeven de machine niet meer handmatig in te stellen, zodat tijd wordt bespaard en fouten worden voorkomen. De inkoop heeft direct inzicht in de voorraad en de materiaalbehoefte. Hierdoor kunnen bedrijven goedkoper en accurater werken en hun concurrentiepositie eenvoudig verbeteren. Het marktpotentieel in de metaal is hierdoor enorm. Niet alleen kan het programma dat door Widenhorn is ontwikkeld in Nederland bij heel veel metaalbedrijven van grote waarde zijn. Het is ook direct geschikt gemaakt voor verkoop in andere landen, zowel rechtstreeks als via zaagmachinefabrikanten en leveranciers. De materiaalbesparing zorgt voor minder afval en dus beter voor het milieu. Er blijven ook geen reststukken onnodig op de plank liggen, zodat de voorraad gereduceerd kan worden voor bedrijven. Daarnaast bespaart de software machinetijd door optimale combinatie van producten.
Website innovatie http://www.widenhorn.nl/Nieuws/Nieuws_2015_Widenhorn_zaagconverter_voor_LogiBARRE.htm
Noodzaak en belang van deze innovatie Zaagmachines zijn in metaalbewerkingsbedrijven een ondergeschoven kindje, waarvan de werkvoorbereiding en programmering veel tijd kost en niet efficiënt is. Doordat ieder metaalbewerkingsbedrijf wel een zaagmachine heeft en echt optimaal moet kunnen werken om te kunnen concurreren met lage lonen landen, kan deze innovatie ieder metaalbedrijf enorm helpen. Besparing in materiaal, machinetijd en werkvoorbereidingstijd van vele tientallen procenten. Het is daarnaast een belangrijke innovatie om te laten zien dat de metaalsector een steeds modernere en vooruitstrevende sector is.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Doordat het machine- en systeem-onafhankelijk is en het met ieder andere software gekoppeld kan worden is het uniek in zijn soort. Door de relatief lage investering is het in weken en soms zelfs dagen terug te verdienen. Zonder lastige lange implementatietrajecten. Deze innovatieve software is reeds genomineerd voor een TechniShow 2016 Innovatie Award.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO