VitalFluid BV

Plasma Geactiveerd Water

Plasma Geactiveerd Water

Bedrijfsnaam VitalFluid BV
KvK Nummer 61141208
Website www.vitalfluid.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkeling, productie en verkoop van reactoren om water te behandelen met een plasma.
Naam innovatie Plasma Geactiveerd Water
Beschrijving innovatie Wanneer water wordt behandeld met een plasma verkrijgt het water unieke desinfecterende eigenschappen. Kort na productie bezit het water een zeer sterke desinfecterende werking en na circa 15 minuten blijft een milde maar langdurige desinfecterende werking. Voordeel van plasmawater is dat het na gebruik geen residuen achterlaat. Verder is gebleken dat met deze technologie zeer efficiënt stikstof kan worden gebonden in de vorm van nitraat. Bij de productie van plasmawater wordt uitsluitend gebruik gemaakt lucht, water en elektriciteit. Er worden geen andere stoffen of chemicaliën toegevoegd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie 1. Plasmawater is geschikt om te worden ingezet als duurzaam alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Voordeel is dat het in tegenstelling tot chemische middelen geen residuen achterlaat op het gewas, in de bodem en het water. 2. Het binden van stikstof verbruikt 5% van de totale wereldgasproductie en daarnaast circa 2% van de totale wereld energieproductie. Bestaande processen om stikstof te binden hebben daarnaast een sterk verontreinigend effect op ons milieu en is voornamelijk gebaseerd op fossiele brandstoffen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Water activeren met een (lucht)plasma is een nieuwe veelbelovende ontwikkeling van plasmatechnologie. Voor zover ons bekend zijn er geen bedrijven in Europa die zich hier mee bezig houden.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO