VisitU

VisitU

Patiënt in ziekenhuis met  isitU virtual reality bril.

Bedrijfsnaam VisitU
KvK Nummer 64768511
Website www.visitu.nl
Beschrijving onderneming VisitU is een interactieve live geluid- en beeldverbinding tussen patiënten en hun dierbaren thuis. Deze nieuwe manier van communiceren verstevigt de emotionele band met dierbaren en draagt bij aan een prettig ziekenhuisverblijf voor de patiënt waardoor hun welzijn verbetert en herstel versnelt.
Naam innovatie VisitU
Beschrijving innovatie Door een virtual reality bril met live contact beleeft de patiënt de thuissituatie als levensecht, alsof hij letterlijk aanwezig is. Op ieder moment van de dag en op iedere plaats ter wereld kan de patiënt contact leggen en wordt het delen van bijzondere momenten vanzelfsprekend.
Website innovatie http://gezondheid.eenvandaag.nl/tv-items/63463/kind_in_ziekenhuis_thuis_met_virtual_reality
Noodzaak en belang van deze innovatie Patiënten geven aan behoefte te hebben aan meer – en belevingswaardig echt – contact met dierbaren. Ze willen zich beter en meer op hun gemak voelen binnen de muren van een ziekenhuis én het ‘normale’ leven kunnen voortzetten. Huidige communicatie en contactmiddelen zoals skype, facetime, bellen, of bezoek aan het ziekenhuis voldoen onvoldoende aan deze behoefte. Daarbij komt dat familie van patiënten vaak een drukke agenda hebben en ver van een ziekenhuis vandaan wonen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Service in opzet dóór en voor patiënten. Technologie gebouwd op specifieke wens van patiënten en familieleden. Opzet met combinatie van zorgprofessionals - startup methodologie - en wetenschappelijke onderbouwing.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO