Ven Fasteners BV

Lubo Smart Lubrication

Twee RVS bouten

Bedrijfsnaam Ven Fasteners BV
KvK Nummer 52897869
Website www.venfasteners.com
Beschrijving onderneming Ven Fasteners BV is een groothandel in de bevestigingstechniek
Naam innovatie Lubo Smart Lubrication
Beschrijving innovatie SMART Lubo Lubrication maakt montage pasta overbodig. Het optreden van koudlas oftewel ‘vreten’ bij roestvast stalen (RVS) verbindingen is een oud en bekend probleem. Op het moment dat een RVS bout in tapgaten of moeren word geschroefd ontstaat een dusdanige wrijvingswarmte dat versmelting plaats vind. Dit leidt tot het massaal gebruik van montage pasta en hoge reparatie kosten bij ‘vreters’. Traditioneel hebben inkopers in de bouten en moeren wereld daar weinig last van hoewel ze zelf massaal tubes en potten montage pasta inkopen. De produktie en werkplaats collega’s zien hun kostbare uren echter verdampen aan het aanbrengen van montage pasta en het weer schoonmaken van gereedschappen en machines. Ook word kostbare tijd verspild doordat accuboormachine of luchtsleutel een te hoge aandraaisnelheid geven en dus grote kans op vreten. In geval van koudlas komt daar reparatie tijd aan boren, tappen, slijpen bij. Er is nu echter een slim alternatief: Lubo Lubricant. Nadat Lubo International haar lubricant op de bout heeft aangebracht, verkeert de Lubo Lubricant in een droge, vaste toestand en heeft de bout een RVS uitstraling. Op het moment dat de wrijvingswarmte optreedt, smelt de Lubo en doet haar smerende werking. Meteen daarna is de Lubo weer in vaste toestand terug en is klaar voor de volgende wrijving. Hiermee treedt er geen koudlas meer op en word significant bespaard op monteurs uren. Voorbeelden in de praktijk tonen aan dat met deze besparing men feitelijk (grotendeels) gratis RVS bouten koopt! Daarnaast is Lubo FDA compliant wat in vele RVS omgevingen een vereiste is. Lubo Lubricant is een innovatie van Lubo International en is inmiddels bij het gros van de Nederlandse groothandels te verkrijgen. Bedrijven die groter inkopen kunnen terecht bij de toonaangevende internationale groothandelaren in Europa, daar is Lubo ook vrijgegeven.
Website innovatie www.lubointernational.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Lubo Lubricant levert een significante besparing op voor eindgebruikers. Om koudlas te voorkomen, word veelvuldig gebruik gemaakt van montage pasta. Dit is tijdrovend (iedere bout moet dan een ‘kwastje’ pasta krijgen) maar leidt ook tot de noodzaak tot schoonmaken van gereedschap
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Lubo Smart Lubrication is de vervanging van alle huidige montagepasta's waar ze al 80 jaar wereld wijd naar op zoek zijn. Lubo Smart Lubrication is de probleem oplosser wereld wijd!

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO