United Care Products

plafondtillift

Plafondtillift in werking

Bedrijfsnaam United Care Products
KvK Nummer 02050187
Website www.unitedcare.nl
Beschrijving onderneming United Care richt zich op het innovatief ontwikkelen van transferhulpmiddelen voor zorg- en welzijnsorganisaties. Tevens zoeken wij naar passende oplossingen die gericht zijn op het behoud van zelfstandig leven, wonen en werken voor mensen met een verminderde mobiliteit. Hierbij gaan wij uit van de mogelijkheden van onze klanten en niet hun beperkingen. De kwalitatief hoogwaardige transferhulpmiddelen worden in ons eigen productiebedrijf in Groningen vervaardigd. Dankzij onze professionele medewerkers en de sterke samenwerkingsverbanden met zorgvragers en zorgverleners zijn wij in staat de mobiliteit en zelfstandigheid van de zorgvrager te behouden én te vergroten. Bij alle diensten die wij leveren, gaan wij uit van onze eigen filosofie: ‘Natuurlijk in beweging’. Ons streven is de mobiliteit van de zorgvrager zo optimaal mogelijk te behouden. Maar ook de fysieke belasting van de zorgverlener en de kwaliteit van de geleverde zorg hebben bij United Care hoge prioriteit.
Naam innovatie plafondtillift
Beschrijving innovatie De plafondtillift van United Care is ontworpen om in combinatie met een passende tilband zorgvragers te tillen en te verplaatsen. De lift is geschikt voor passieve zorgvragers die zich niet meer zelfstandig kunnen verplaatsen. In de tillift kan hij of zij wel zelf de afstandsbediening bedienen. Het systeem is tevens geschikt om bij een bedlegerige zorgvrager het bed te kunnen opmaken en/of verschonen. Door de verschillende railystemen die aan het plafond te bevestigen zijn, biedt de plafondtillift mogelijkheden voor iedere woonsituatie. Door het netwerk van een beweegbare rail, sluizen en kruispunten kan de tillift in elke hoek van de kamer komen.
Website innovatie http://www.unitedcare.nl/hulpmiddelen/transferhulpmiddelen/sherpa-2-compact
Noodzaak en belang van deze innovatie De plafondtillift heeft voordelen voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. De zorgvrager kan op een gemakkelijke en veilige manier getild en verplaatst worden. De zorgvrager hoeft niet meer op de traditionele manier gedraaid of gekeerd te worden. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven aanzienlijk verhoogd. Een bijkomend voordeel hierbij is dat de fysieke belasting van de zorgverlener beperkt wordt. Zorgverleners hoeven dankzij de hulp van de plafondtillift de grenzen van fysieke belasting niet te overschrijden. Hierdoor kunnen zij zorgvragers optimale zorg bieden. Tevens daalt hierdoor het ziekteverzuim in zorginstellingen. Daarnaast neemt de plafondtillift beduidend minder ruimte in dan de meeste transferhulpmiddelen. Doordat het product gemonteerd is aan het plafond, blijft er in de soms kleine kamers meer ruimte over dan bij de hulpmiddelen die over de grond rijden. Door de verschillende railsystemen die aan het plafond gemonteerd kunnen worden, is het mogelijk de zorgvrager door de hele ruimte te verplaatsen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door de plafondtillift van United Care hoeft de zorgvrager niet meer op de traditionele manier gedraaid of gekeerd te worden. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven aanzienlijk verhoogd. Deze nieuwe manier van tillen en verplaatsen van de zorgvrager biedt arbotechnische voordelen voor de zorgverlener. De zorgvrager voeren op een dag wellicht veelvuldige fysiek zware til- en transferhandelingen uit. Door de plafondtillift wordt de fysieke belasting van de zorgverlener beperkt. Daarnaast bevat de plafondtillift van United Care een duurzame innovatieve cassette. Het is de eerste cassette die zichzelf oplaadt door de zwaartekracht door het zogenoemde Gravity Powerd System. De accu’s van de cassette worden geladen tijdens de daalfunctie.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO