Translation Kings

Het vertaalbureau van de 21e eeuw

Vlaggen

Bedrijfsnaam Translation Kings
KvK Nummer 34374074
Website www.translationkings.nl
Beschrijving onderneming TranslationKings is een gecertificeerd online-vertaalbureau dat binnen een kort tijdsbestek vertaalwerkzaamheden van elke omvang in elke denkbare taal kan verzorgen. Daarbij wordt hoge kwaliteit gekoppeld aan uitzonderlijk lage prijzen.
Naam innovatie Het vertaalbureau van de 21e eeuw
Beschrijving innovatie TranslationKings kan door zijn innovatieve werkwijze topkwaliteit vertaalwerk aanbieden voor een veel lagere prijs als gebruikelijk. Dit is mogelijk omdat TranslationKings de nieuwste digitale ontwikkelingen implementeert om zo de bedrijfsprocessen steeds verder te kunnen stroomlijnen. Ook de social media worden ten volle benut. Belangrijk is ook de focus op een laagdrempelig en persoonlijk contact met de klant. Naast de digitalisering van de bedrijfsvoering en de bijbehorende besparingen op de kosten, heeft TranslationKings de overhead verder oplaag gebracht door stevig te besparen op huisvesting. Er is enkel één klein kantoor in Amsterdam van waaruit een aantal vaste medewerkers het werk coördineren. De vertalers (momenteel ruim 1.200) wonen en werken waar ze willen. Veelal is dat in het land waarvan ze de moedertaal spreken. Het voordeel van het werken met dergelijke native speakers is dat deze de taal waar ze naartoe vertalen tot in de puntjes beheersen. Omdat ze hun moedertaal dagelijks om zich heen horen zijn native speakers ook beter bekend met subtiele nuances en regionale taalverschillen, en kunnen ze de ontwikkeling van hun taal op de voet volgen. De overhead is nog verder omlaag gebracht door de opdrachtgevers pre-paid te laten betalen... tegen een interessante korting. Hierdoor kon de debiteurenadministratie geschrapt worden. De voordelen voor opdrachtgevers zijn samengevat de volgende: – De digitalisering heeft ervoor gezorgd dat het hele traject – van het uitbrengen van offertes tot het tekenen van de overeenkomst – binnen enkele minuten plaats kan vinden. – Door het snelle voortraject kan er vrijwel direct worden begonnen met de vertaalwerkzaamheden. – Door de grote hoeveelheid vertalers waarmee gewerkt wordt zijn er altijd vertalers voor handen die over de juiste taalcombinaties en specialismen beschikken (medisch, juridisch, technisch, …). – Doordat TranslationKings over de hoogst denkbare certificeringen beschikt (de ISO:9001 en de NEN-EN 15038) en een 100% tevredenheidsgarantie afgeeft weet de klant zich verzekert van een optimale kwaliteit. – En last but not least; TranslationKings levert topkwaliteit voor een veel lagere prijs dan bij andere vertaalbureaus. De voordelen voor de vertalers zijn dat ze zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze werken. De met TranslationKings opgedane ervaringen brachten de eigenaar op het idee om hetzelfde principe internationaal toe te gaan passen. Zo ontstond TranslationAgency.com; een wereldwijd opererend vertaalbureau wat vertaalwerk tussen het Engels en elke andere taal verzorgt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Zonder af te willen doen aan de kwaliteit van bestaande vertaalbureaus moet geconstateerd worden dat de vertaalwereld een vrij traditioneel georganiseerde en enigszins gesloten bedrijfstak is. Vertalen is over het algemeen ook een kostbare aangelegenheid. Dat werpt drempels op waar veel potentiële opdrachtgevers voor terugdeinzen. TranslationKings heeft zich tot doel gesteld deze obstakels stuk voor stuk uit de weg te ruimen door optimaal gebruik te maken van moderne digitale middelen, het maximaal terugdringen van de overhead, en het zorgen voor laagdrempelig contactmogelijkheden met de klanten. TranslationKings wil ook uitermate duidelijk en transparant zijn ten aanzien van de kwaliteit die de klanten mogen verwachten. Daarom is net zo lang aan producten en diensten geschaafd tot deze voldeden aan de hoogste normen op vertaalgebied; de ISO:9001 en de NEN-EN 15038. Als extraatje krijgt de klant heel uitdrukkelijk een 100% tevredenheidsgarantie. TranslationKings is ook lid van de VViN (Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland).
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel TranslationKings introduceerde zijn eigen innovatieve methode in 2007 en groeide er mee uit tot een van de grootste vertaalbureaus van Nederland. De methode werd aanvankelijk met argusogen bekeken door de gevestigde orde. Inmiddels proberen een aantal 'copy cats' vergelijkbare methodes uit in een poging trendsetter TranslationKings te evenaren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO