TradeCast BV

Turnkey Interactive TV Channels (OTT)

Tablet met weergave van intervatieve tv

Bedrijfsnaam TradeCast BV
KvK Nummer 62230697
Website www.tradecast.tv
Beschrijving onderneming TradeCast is een Zwolse tech startup. TradeCast is gevestigd aan het Hanzeplein in het pand HANZ, een creatief digitaal bolwerk in wording vlakbij het Station en Hogeschool Windesheim. Een bijzonder team van slimme mensen werkt samen aan een OTT-platform dat de traditionele grenzen van televisie, marketing en uitgevers doorbreekt.
Naam innovatie Turnkey Interactive TV Channels (OTT)
Beschrijving innovatie TradeCast is een SaaS-oplossing om zelfstandig interactieve tv-kanalen (OTT) te kunnen lanceren, beheren en exploiteren. Zowel met lineaire programmering en On Demand. Via de administratie omgeving is alles kinderlijk eenvoudig te beheren en kan zelfs interactiviteit en e-commerce toegevoegd worden aan de content. TradeCast is turnkey, storage, (live-)streaming, analyse en wereldwijd beschikbaar op alle devices - Browser, iOS, Android, Apple tv, Chromecast, Smart tv - en volledig in eigen branding. Kijkers kunnen ook deelnemers worden in je programmering; via de app kunnen ze eenvoudig content insturen richting het kanaal wat direct kan worden ingezet in de programmering, montage of zelfs live. En dit alles voor een licentie fee die lager is dan een gemiddelde fulltime employee. Contentmarketing 3.0 op je eigen TV netwerk, dat is TradeCast.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Yillmaz Schoen is al 15 jaar actief in de internet en media(broadcast) sector en kwam 2 jaar geleden tot de conclusie dat via cloud technologie en geavanceerde opties van onder meer nieuwe generatie browsers, mobiele telefoons en televisies er geen reden zou moeten zijn om de verspreiding van televisie content te beperken via de traditionele, kostbare broadcast infrastructuur en hardware (kabel televisie). Onze klanten kunnen zonder grote investeringen contentmarketing 3.0 bedrijven op hun eigen televisieplatform. Anytime, anywhere. Voor uitgevers is het nu goedkoper om je eigen OTT kanaal te beginnen dan de printoplage door de brievenbus te laten bezorgen.  Brancheverenigingen kunnen hun eigen kanaal beginnen, sportbonden hun eredivisies live uitzenden en creatieve ondernemers hun eigen businessmodellen ontwikkelen met het ideale blanke canvas dat wij bieden voor online, interactieve TV kanalen(OTT).
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel TradeCast is een unieke totaaloplossing: de compleetheid, prijsstelling en eenvoud in gebruik maken het toegankelijk voor heel veel partijen. Op dit moment bestaat er geen product dat hetzelfde doet als TradeCast. Dat lijkt vaak zo, maar dat is dan vaak software die slechts onderdelen van een totaaloplossing biedt. Een platform waarmee je zó eenvoudig een volledige, interactieve OTT-zender beheert, bestaat nog niet.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO