Tconsult BV

Scangaroo

Bedrijfsnaam Tconsult BV
KvK Nummer 50737724
Website www.tconsult.nl
Beschrijving onderneming Tconsult is dé onafhankelijke specialist op het gebied van Smart Logistic Solutions. Tconsult is gespecialiseerd in het opzetten, onderhouden en optimaliseren van logistieke processen en administratie. Tconsult zorgt dat logistieke informatie sneller uit de keten voortvloeit en heeft hier de volgende praktische (technische-) oplossingen voor ontwikkeld, die direct rendement opleveren in de vorm van tijd- en kostenbesparingen. Print Panther (print-app) print onderweg in de vrachtwagen eenvoudig documenten. Scangaroo (scan-app)scant onderweg in de vrachtwagen eenvoudig documenten. Onze Real Time Information (RTI) Solution (cloud-based) zorgt ervoor dat gescande documenten automatisch worden omgezet in CSV en XML berichten, waarna de (logistieke) administratie ‘realtime’ wordt bijgewerkt. Emballage 100% in control. Tconsult is distributeur van de beste emballage (pallets, karren, kratten) software ter wereld. Naast de verkoop van deze emballage software, zetten wij onze jarenlange emballage ervaring graag in bij de implementatie van deze software. Onderscheidend vermogen. Tconsult streeft ernaar voorop te lopen met innovatie en is op de hoogte van de laatste technologieën en trends. Onze werkwijze is pragmatisch en wordt getypeerd door ‘keep IT simple. Bij Tconsult ligt de focus op samenwerken, samenwerken met partners, samenwerken met resellers en ‘last but not least’ samenwerken met (potentiële) klanten. Alleen ga je sneller, SAMEN kom je verder!
Naam innovatie Scangaroo
Beschrijving innovatie Dé ultieme scan applicatie voor transport en logistiek om transportdocumenten direct na lossen te scannen in vrachtwagen. Het gescande document kan direct gedeeld worden in de keten en administratieve processen kunnen opgestart worden. Sneller inzicht, sneller facturatie en administratie-proces en een betere cash flow.
Website innovatie www.tconsult.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Direct scannen van vrachtbrieven en CMR, de ideale oplossing om bedrijven te voorzien van real time informatie. Zonder scan, ligt een vrachtdocument dagen tot soms zelfs weken in de vrachtauto eer de definitieve transportadministratie, facturatie en emballage administratie kan worden gestart. Met de eenvoudig te gebruiken en installeren Scangaroo app, zijn transportdocumenten binnen een minuut na lossen terug op kantoor vanuit heel Europa. Momenteel bestaan er meerdere scan-applicaties die ook in vrachtauto’s gebruikt kunnen worden. Echter, deze hebben vaak scans van slechte kwaliteit en staan volledig op zichzelf. Tconsult daarentegen biedt met Scangaroo een volledige oplossing welke op verschillende boordcomputer-platformen wordt aangeboden (Groeneveld ATX, TomTom, Garmin en stand alone op smartphone en tablet. Immers, wij van Tconsult zijn de scanner ‘Guru’s en de Kangaroo brengt de scan snel weer thuis’. Scangaroo bestaat uit meer dan een applicatie, wij leveren ook bijbehorende hardware van verschillende merken direct uit voorraad, hebben reserve onderdelen altijd op voorraad, hebben een ruim assortiment accessoires en bieden non-stop service. Voor eenvoudige montage van scanners en voorkomen van schade heeft Tconsult speciale Scangaroo brackets ontwikkeld voor diverse modellen scanners. Kortom Scangaroo is de complete oplossing. Scangaroo wordt aangeboden op drie verschillende manieren; volledig geïntegreerd op diverse boordcomputers, half geïntegreerd of stand alone. De verschillende vormen van Scangaroo zorgen ervoor dat voor iedere chauffeur een passende applicatie is te bieden, van chauffeur in dienst bij transportbedrijf tot ingehuurde charter. Als Scangaroo wordt gebruikt in de volledig geïntegreerde versie betekent dat dat de applicatie via een API-key wordt opgeroepen, de chauffeur wordt op deze manier verplicht te scannen en kan dit dus niet vergeten. Als Scangaroo wordt gebruikt terwijl deze half geïntegreerd is met een boordcomputer app, betekent dit dat de applicatie gebruikt kan worden met de boordcomputer, maar niet in het vragenpad opgenomen is. De stand alone versie van Scangaroo is te gebruiken met een tablet of smartphone, het mobiele device verbindt dan via Wifi met de scanner. Als er met Scangaroo gescand wordt, worden hoogwaardige scans gegenereerd en kunnen scans direct naar de juiste persoon op het hoofdkantoor worden gestuurd. Informatie over laden en lossen komt real time beschikbaar.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Met Scangaroo biedt Tconsult een volledige oplossing; applicatie, hardware, integratie’s, know how en focus op de transportmarkt. Inmiddels zijn er in Nederland 1000-den gebruikers. 2016 staat in het teken van Europese roll out.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO