Talenbureau Lexicon

LexiconLineLeren

Bedrijfsnaam Talenbureau Lexicon
KvK Nummer 34166503
Website www.lexicon.nl
Beschrijving onderneming Lexicon verzorgt sinds 1994 functiegerichte taaltrainingen aan medewerkers van bedrijven en overheden. Maatwerk, in company (Nederland)
Naam innovatie LexiconLineLeren
Beschrijving innovatie Een taalapp (voor smartphone, tablet, computer) die anderstaligen op een leuke manier helpt de Nederlandse grammatica te oefenen. Via verschillende soorten opdrachten (multiple choice/ sleepopdrachten) worden alle onderdelen op een effectieve wijze getraind. De opdrachtgever kan het resultaat zien en monitoren.
Website innovatie http://lexicon.nl/lexiconline-leren/
Noodzaak en belang van deze innovatie Het leren van een taal is lastig en de grammatica wordt vaak gezien als saai. Wij zijn van mening dat door deze app de grammatica laagdrempelig door iedereen en overal geoefend kan worden. De app kan een belangrijke tool zijn binnen de grote groep vluchtelingen die de Nederlandse taal moet leren.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op de NT2 markt bestaat nog geen app die alleen de grammatica oefent op verschillende devices. Verder kan een bedrijf deze app in haar eigen look en feel aanbieden zodat het lijkt alsof het bedrijf een 'eigen'taalapp heeft. De app kan in de toekomst ook in andere talen worden gemaakt (Chinees, Pools, Engels etc).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO