Sustainable Durable Systems

Roofclix®™

Roofclix®™

Bedrijfsnaam Sustainable Durable Systems
KvK Nummer 57940207
Website www.sds-bv.nl
Beschrijving onderneming SDS stelt zich ten doel slimme oplossingen te vinden en vermarkten die een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de wereld zich voor gesteld ziet op het gebied van milieu, mens en natuur.
Naam innovatie Roofclix®™
Beschrijving innovatie Roofclix is ontwikkeld om het binnenklimaat van gebouwen stevig te verbeteren. Roofclix is een kliksysteem dat bestaat uit harde witte kunststof dak elementen dat op bestaande platte daken wordt geplaatst. Wat het daar doet is tot 70% van de zonnestraling weerkaatsen waardoor deze niet in warmte wordt omgezet op het dak. Een luchtspouw tussen het dak en de Roofclix zorgt er voor dat de resterende warmte wordt afgevoerd. Effect: op het dak heerst altijd schaduwtemperatuur waardoor gebouwen niet of nauwelijks opwarmen. Isolatie en airconditioning zijn daarmee overbodig. In de winter werkt het bovendien als een isolatiesysteem.
Website innovatie www.sds-bv.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Bestaande oplossingen gericht op het reguleren van het binnenklimaat zijn allemaal symptoombestrijders. Het dak is al tot 60 á 70 graden opgewarmd en dan moeten airconditioning en isolatie die warmte afvoeren of tegenhouden. Dat is energie- en geldverslindend. Met Roofclix wordt het probleem bij de bron aangepakt: er is simpelweg geen warmte ontwikkeling meer op het dak. Bovendien is het veel eenvoudiger te plaatsen en werkt het beter dan bestaande symptoombestrijders. Daarmee is het goedkoper, duurzamer, éénvoudiger en beter dan isolatie en/of airconditioning. Bovendien werkt het altijd, er komen geen ingewikkelde regeltechnieken bij kijken.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een totaal nieuwe manier om naar warmtereductie in gebouwen te kijken. Alle bestaande oplossingen bestrijden de symptomen. Roofclix voorkomt het probleem: de zon heeft amper tot geen invloed meer op de warmteontwikkeling op het dak. Binnen vier jaar is je investering terugverdiend. De levensduur van Roofclix zijn minimaal 40 jaar en het product is mee te nemen bij verhuizing. Bovendien gaat de bestaande daklaag veel langer mee omdat de Roofclix Uv-straling tegenhouden. Roofclix is een gepatenteerd systeem, uniek in de markt en onderscheiden met o.a. de Nationale Business Succes Award voor beste start-up en een derde prijs bij de Vernufteling (ingenieursprijs).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO