STOPAQ BV

Selfhealing 'Visco-Elastische' Coating

Stopaq infographic

Bedrijfsnaam STOPAQ BV
KvK Nummer 02327624
Website www.stopaq.com
Beschrijving onderneming STOPAQ BV is een ontwikkelaar, producent en verkoop bedrijf van zogenaamde visco-elastische coating systemen voor ondergrondse en bovengrondse objecten zoals pijpleidingen, tanks, afsluiters, flenzen, mantelbuizen, windmolens, kademuren en muurdoorvoeren om waterproblemen op te lossen of te voorkomen, corrosie te vermijden en als isolatiesysteem. Stopaq bestaat sinds 1988. Het bedrijf is voorgeschreven door de KIWA voor benzinestations, Gasunie, NAM, Shell, Waprog, Enexis, Eneco en vindt vooral internationaal zijn weg. Naast een locatie in Stadskanaal, heeft Stopaq BV ook een fabriek in Saudi Arabie.
Naam innovatie Selfhealing 'Visco-Elastische' Coating
Beschrijving innovatie STOPAQ is een coating gemaakt op basis van polyisobutylene (PIB). Pib heeft als nadeel coldflow. PIB is als polymeer tov andere polymeren zoals silliconen, polyurethane of butyl rubber het meest waterdamp en zuurstofdicht. Op basis van vanderwaalskrachten is er met PIB en zeker niet op basis van de STOPAQ formulatie sprake van mechanische hechting of een chemische hechting op een oppervlak. STOPAQ hard niet uit, kan niet breken (SELFHEALING). Het blijft in een vloeistoffase en is stabiel tot 120 graden operationele substraat temperaturen. Applicatie kan plaatsvinden bij -45 graden celsius. Als systeem met een mechanische beschermingstape, krimpmof of een andere materiaal op de stopaq laag, zal STOPAQ bij kleine mechanische beschadigingen selfhealing zijn. Dit is een feit vanaf -45 graden celsius.
Website innovatie www.stopaqmovies.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Bijdrage aan een schonere en veiligere wereld van infrastructuur omdat - 'zandstralen' op staal met een bepaald profiel overbodig is - speciale verfspuitmachines, generatoren, en andere tools overbodig zijn - het materiaal niet schadelijk is voor mens en milieu - NSF drinking water approval - KIWA BRL K911 approval - voorkomt microbiologische corrosie - voorkomt osmosis - absoluut pinhole-free - 30 jaar garantie ->60 jaar levensduur - behoudt zijn specifieke isolatie eigenschappen - gebruik onderwater en op "zwetende"staal oppervlakken vanuit OPEX EN CAPEX-budget de laagste total cost of ownership oplossing voor klant, mens en milieu
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Selfhealing omdat Stopaq in vloeistof fase blijft Stopaq wordt toegepast om problemen van PUR-schuim, Epoxies, Tapes op te lossen en bij nieuwbouw als directe oplossing ingezet omdat STOPAQ een lange duur garantie kan geven vanwege haar eigenschappen. Er zijn momenteel "1001" toepassingen van badkamer tot schoorstenen van krachtcentrales.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO