Stellar Data Recovery

BitRaser secure data erasure

Bedrijfsnaam Stellar Data Recovery
KvK Nummer 30215746
Website www.stellar.nl
Beschrijving onderneming Stellar Data Recovery haalt al meer dan 20 jaar data terug van alle typen datadragers zoals harde schijven, NAS systemen, RAID systemen, SSD's, flash geheugen, mobiele telefoons, smartphones en tablets. Dit doet Stellar voor grote ondernemingen (overheids)instellingen, MKB en particulieren.
Naam innovatie BitRaser secure data erasure
Beschrijving innovatie Vanuit de kennis van data recovery is een product ontstaan om data definitief te kunnen verwijderen. Definitief verwijderde data kan niet meer teruggehaald (gerecoverd) worden, ook niet door bijvoorbeeld forensische technieken. De datadrager zelf wordt in dit proces niet vernietigd en blijft behouden voor hergebruik. BitRaser verwijdert en vernietigt data van alle typen datadragers volgens erkende internationale standaarden zoals bijvoorbeeld • US Department of Defense 5220.22M (3-pass) • US Department of Defense 5220.22M (7-pass) • US NIST 800-88 BitRaser levert rapportage en certificaten ten behoeve van data audits voor CIO's, CISO's en IT management.
Website innovatie www.stellar.nl/wipe-disk.htm
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzaak en het belang van deze innovatie komt vanuit de gedachte van "corporate responsibility". Verantwoord omgaan met data Databescherming gaat iedereen aan. Burgers en bedrijven willen dat hun persoonlijke data en/of bedrijfsdata beschermd is. Wet- en regelgeving hierover wordt steeds strenger. (zie o.a. de Europese regelgeving en de Nederlandse meldplicht datalekken). Verantwoord omgaan met het milieu Datadragers hoeven niet vernietigd te worden maar kunnen met een product als BitRaser geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Dit ontlast het milieu. Verantwoord omgaan met waarde Door datadragers niet te vernietigen gaat geen waarde onnodig verloren. Verantwoording naar de wet De wet- en regelgeving rond het gebruik van data en het milieu worden steeds stringenter.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel BitRaser is nieuw en origineel omdat het een certificerend product is en omdat het oom bij grote volumes binnen een professionele IT omgeving ingezet kan worden. Het richt zich met name op de audit trail in verband met steeds strengere eisen en compliancy rules. BitRaser helpt organisaties voldoen aan deze eisen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO