Spotcap

Dynamisch kredietanalyse model

Schermen Spotcap apllicatie

Bedrijfsnaam Spotcap
KvK Nummer 62087355
Website www.spotcap.nl/
Beschrijving onderneming Spotcap verstrekt zakelijke kredieten tot €250.000 voor het micro-, klein- en middenbedrijf met een maximale looptijd van 15 maanden, ter verruiming van het werkkapitaal of voor investeringen die zich snel terugverdienen. Dankzij het innovatieve dynamische kredietanalyse model, dat actuele bedrijfsgegevens en kredietwaardigheid beoordeelt, kan Spotcap binnen één werkdag krediet verstrekken.
Naam innovatie Dynamisch kredietanalyse model
Beschrijving innovatie Ons dynamische kredietanalyse model beoordeelt actuele bedrijfsgegevens en kredietwaardigheid, waarvoor het meer dan 120 variabelen analyseert en 840.000 datapunten toetst. Hierdoor kunnen wij vaker, en binnen één werkdag, krediet verstrekken. Voor deze innovatie hebben wij de KPMG Global Fintech Innovation Award gewonnen in de categorie ‘Credit- & Data Analysis’ en zijn wij door KPMG gekozen als 44ste fintech innovator wereldwijd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Gebrekkige kredietverlening wordt door het MKB gezien als een van de grootste struikelblokken om te kunnen groeien. In de nasleep van de financiële crisis hebben traditionele financiële instellingen aan strengere kapitaalseisen moeten voldoen (zoals Basel III) en hebben ze bovendien te maken met legacy IT systemen en hoge overheadkosten waardoor moeilijker kan worden voorzien in zakelijk kredieten tot €250.000. Anderzijds hebben ondernemers de afgelopen jaren voornamelijk geteerd op reserves en komen ze daardoor niet meer in aanmerking voor een bancair krediet. Daarbij komt dat de lange aanvraag- en kredietbeoordelingsprocedure bij traditionele financiële instellingen een barrière vormt voor ondernemers die graag snel op kansen willen inspelen. Dit werd onlangs nog bevestigd door het landenrapport van de OESO, waarin duidelijk werd gemaakt dat gebrekkige kredietverlening aan het MKB voor een rem zorgt op innovatie en duurzame economische groei belemmert. De noodzaak van deze innovatie is er dus een van enorm nationaal belang. Spotcap wil de toegang tot financiering voor Nederlandse ondernemers verbeteren en deze helpen te groeien door snelle en flexibele financiering aan te bieden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Spotcap is de enige partij in Nederland die deze innovatie aanbiedt. Onze state-of-the-art technologie is volledig in huis ontwikkeld en is daardoor niet kopiegevoelig en afhankelijk van derde partijen. Het heeft dusver de grootste interesse getrokken van grote bestaande financiële instellingen en advieskantoren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO