Robin Radar Systems

Drone Detectie Radar

Drone Detetectie Radar opgesteld in een veld

Bedrijfsnaam Robin Radar Systems
KvK Nummer 27371517
Website www.robinradar.com
Beschrijving onderneming Robin Radar Systems is volledig gericht op het ontwikkelen van radar systemen voor het detecteren van kleine doelen. Dat doen we door slimme software algoritmen te combineren met betaalbare radar sensoren.
Naam innovatie Drone Detectie Radar
Beschrijving innovatie Drones zijn te klein om met gewone radars te zien. Zelfs militaire radars schieten tekort omdat zij drones niet van vogels kunnen onderscheiden. Robin Radar ontwikkelde, ondermeer in opdracht van het Ministerie van Justitie, een radar dat specifiek is ontwikkeld voor het detecteren van drones. Deze worden van vogels onderscheiden door geavanceerder doppler technieken waarmee de rotorbladen worden herkend.
Website innovatie https://youtu.be/SfABNoaFW_I
Noodzaak en belang van deze innovatie Wereldwijd worden er zo'n 200.000 drones verkocht….per maand. De beschikbaarheid van drones leidt tot tal van nieuwe mogelijkheden maar ook tot incidenten en nieuwe vorm van dreiging. Denk aan bijna-aanvaringen met vliegtuigen bij luchthavens, het gebruik van drones om spullen in gevangenissen te smokkelen of de inzet van drones voor terroristische aanslagen. Dit besef leidt tot urgente en brede vraag maar maatregelen tegen drones.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wereldwijd zijn er maar weinig partijen die in staat zijn drones goed te detecteren. Voor zover er dergelijke partijen zijn, zijn die (mede vanwege hun kosten niveau) gericht op de defensie markt. Robin heeft een 'purpose built' radar ontwikkeld dat aansluit op de behoefte van professionals beveiliging. Dat maakt ons nog unieker.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO