Radically Open Security BV

Radically Open Security

NetAidKit

Bedrijfsnaam Radically Open Security BV
KvK Nummer 60628081
Website radicallyopensecurity.com
Beschrijving onderneming Radically Open Security is 's werelds eerste non-profitbedrijf in computer security consultancy. We werken volgens een innovatief, nieuw bedrijfsmodel voor IT: we ontplooien onze commerciële activiteiten in de vorm van een Fiscaal Fondswervende Instelling (FFI), die contractueel 90% van onze winst belastingvrij doorgeeft aan Stichting NLnet, die al bijna 20 jaar ijvert voor een open Internet en de privacy en veiligheid van internetgebruikers, en steun biedt aan o.a. opensourcesoftware, Internetonderzoek en organisaties voor digitale burgerrechten.
Naam innovatie Radically Open Security
Beschrijving innovatie We zijn een idealistisch non-profitbedrijf dat streeft naar een open en veilige Internet. Dit zijn onze core-principes: • Geen schimmige zaken - we bouwen geen surveillance systemen, hacken geen activisten en verkopen geen informatie aan veiligheidsdiensten of iets van dien aard. • Het ‘Teach to Fish’-principe - gedurende het hele proces streeft ROS ernaar de klant ‘over de schouder mee te laten kijken’ en zoveel mogelijk bij het proces te betrekken zodat de klant kan leren hoe hij dezelfde audit of procedure zonder ons kan uitvoeren. • Open-source - alle tools en frameworks die we ontwikkelen, bieden we als open source aan op onze website. • Gratis IOCs - alle informatie over bedreigingen die we verzamelen willen we gratis ter beschikking in een open source database stellen (opgeschoond in overleg met de opdrachtgevers). • Zero days - we verkopen exploits niet, we maken ze op een verantwoorde manier bekend (Responsible Disclosure) Radically Open Security heeft ook in samenwerking met Internet Protection Lab van Free Press Unlimited het open source product NetAidKit ontwikkeld. NetAidKit is een kleine, draagbare, usb-gevoede router van 25 euro die volledig open source is. Zodra de NetAidKit is verbonden met een vast of draadloos netwerk kun je met één druk op de knop een versleutelde tunnel maken via OpenVPN of een verbinding met het anonimiserende Tor netwerk. Alle eraan verbonden apparaten maken dan gebruik van deze extra beveiligingsinstellingen.  NetAidKit werd januari 2016 door ISOC.nl uitgeroepen tot winnaar van de Internet Innovatie Award 2015. Uit het juryrapport: "Bij het gebruik van internet buitenshuis zijn mensen vaak veel kwetsbaarder dan ze denken. Het nemen van tegenmaatregelen (zoals het gebruik van tunnels en dynamische MAC-adressen) is relatief complex, en op veel apparatuur zoals smartphones van Apple of Android-devices bijna onmogelijk. NetAidKit wil een simpel en goedkoop (open source) apparaatje bieden dat als buffer functioneert en de complexiteit afvangt – en zo kwetsbare gebruikers zoals journalisten en mensenrechtenactivisten afschermt en beschermt."
Website innovatie https://isoc.nl/isoc-nl-internet-innovatie-award-2015/
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij zien onszelf als pioniers ‘hacking a new business model’. Een bedrijfsmodel dat het prototype kan vormen van een ideale bedrijf, een bedrijf dat winst voor de wereld vooropstelt (voor klanten, werknemers, maatschappij), in plaats van het traditionele winstmotief waarin winst vooral ten goede komt aan aandeelhouders, investeerders en oprichters. We hopen dat we in de komend jaren anderen kunnen inspireren tot het opzetten van vergelijkbare duurzame non-profitbedrijven in andere bedrijfstakken.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel ROS beschikt over een wijdvertakt netwerk van freelance hackers en computerbeveiligingsexperts, zowel betaald als op vrijwillige basis, die per project kunnen worden ingezet. ROS is een volledig internet-based bedrijf: alle interne communicatie geschied via (versleutelde) e-mail, VoIP en veilige internetplatforms, dus medewerkers en vrijwilligers zijn niet geografisch gebonden en kunnen overal ter wereld werken. Onze mogelijkheden de grootste talenten in huis te halen kennen dus geen grenzen. Ons idealisme is de motor achter onze groei. Het stelt ons in staat even idealistische als hooggek- walificeerde veiligheidsexperts aan te trekken en klanten te vinden die onze visie delen en hun veiligheidsbudget willen inzetten om sociaal verantwoord ondernemerschap te steunen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO