Promedico ICT BV

MediSein

MediSein weergave administrator beeldscherm

Bedrijfsnaam Promedico ICT BV
KvK Nummer 30173391
Website www.promedico.nl
Beschrijving onderneming Promedico ICT is een significante speler op de Nederlandse markt van informatiesystemen voor de zorg. In de dynamische en complexe wereld van de zorg ontwikkelt en onderhoudt Promedico software. Met als doel de zorgverlener optimaal te ondersteunen op de werkvloer, zodat deze alle aandacht voor de patiënt heeft. Promedico valt onder de Stichting Automatisering Huisartsen. Dit betekent dat Promedico geen winstoogmerk heeft en de winst weer volledig in de organisatie investeert. Promedico ontwikkelt voortdurend om zo de zorg beter te maken. Het liefst samen met anderen. In het jaar 2016 staan grote plannen op het programma, waaronder de app MediSein.
Naam innovatie MediSein
Beschrijving innovatie Promedico heeft in samenwerking met ’s Heeren Loo Zorggroep de softwareoplossing MediSein ontwikkeld. MediSein is een elektronische toedienapplicatie die is afgestemd op de intramurale zorg. Met deze oplossing wordt de medicatieveiligheid bij instellingen bevorderd en wordt het werkproces van de verzorgende ondersteund en geoptimaliseerd. Het proces start met uitzetting van de medicatie voor alle cliënten. De gegevens komen direct uit het informatiesysteem. Hierdoor worden er geen fouten gemaakt met het overnemen van informatie en zijn de gegevens actueel. Bij het uitzetten werkt de verzorgende met een overzichtelijke lijst, waarbij alle acties afgevinkt moeten worden. Zo wordt er geen medicatie vergeten. Vervolgens attendeert een signaal op de iPhone de verzorgende op cliënten die medicatie toegediend moeten krijgen. Sommige cliënten nemen zelf hun medicatie in. De verzorgende checkt de inname en legt ook dit vast in MediSein. De verzorgenden kunnen memo’s voor elkaar en de dagbesteding maken, zodat communicatie bij overdracht is gewaarborgd. De app maakt daarnaast rapportages. Dit geeft inzicht in de situatie van individuele cliënten, maar ook in het medicatietoedieningsproces van de gehele organisatie. In MediSein kunnen tevens per locatie tijdsinstellingen gemaakt worden, zodat verzorgenden rekening houden met onder andere de lunchtijd. Alle informatie en acties bevinden zich in een beveiligde omgeving. Dit zorgt voor complete en actuele lijsten en verzekert de privacy van cliënten. De app is eenvoudig in gebruik en ondersteunt de verzorgende daar waar hij aan het werk is. Het gebruik van MediSein past dus naadloos in het totale werkproces van verzorgenden. De app is ontwikkeld vanuit de gebruikerservaring van de verzorgende. Promedico heeft daarom veelvuldig contact gehad met een panel van ’s Heeren Loo Zorggroep. In de toekomst wordt de app beschikbaar gemaakt voor thuiszorg en mantelzorg.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toont aan dat er helaas veel fouten worden gemaakt in de toediening van medicatie. Dit heeft grote emotionele en financiële gevolgen voor de betrokkenen. De meest voorkomende fouten zijn: - het verstrekken van de verkeerde medicatie; - het verstrekken van medicatie aan de verkeerde cliënt; - het te laat of niet toedienen van medicatie. MediSein ondersteunt verzorgenden in het toedienen van medicatie, waardoor hiermee minder fouten worden gemaakt. De app is eenvoudig in gebruik en beschikbaar daar waar de verzorgende aan het werk is. Dit is zeer efficiënt. Gegevens zijn direct beschikbaar vanuit het informatiesysteem. Hierdoor is de informatie actueel en beveiligd. Verouderde en rondslingerende papieren lijsten behoren tot het verleden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is geen andere applicatie voor medicatietoediening die direct wordt gevuld vanuit het informatiesysteem. Dit maakt de applicatie echt veilig, aangezien het actuele medicatieoverzicht in een beveiligde omgeving beschikbaar is. Daarnaast is er geen andere aanbieder die het gehele medicatietoedieningsproces ondersteunt. Van het uitzetten, tot het toedienen, tot het registreren en het terugkoppelen; op alle vlakken assisteert MediSein de verzorgende in het medicatietoedieningsproces. In de toekomst wordt de app ook beschikbaar gemaakt voor de thuiszorg en mantelzorg.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO