PrintAgora

Grafeen bescherming tegen UV degradatie

Voorbeeld van kleurbehoud door toepassen van grafeen

Bedrijfsnaam PrintAgora
KvK Nummer 52895955
Website www.printagora.eu
Beschrijving onderneming Prints voor de buitenruimte
Naam innovatie Grafeen bescherming tegen UV degradatie
Beschrijving innovatie Voor zover bekend wereldwijd de eerste commerciƫle toepassing van de bijzondere eigenschappen van grafeen om kleurenprints tegen degradatie te beschermen. Grafeen vangt hoogenergetisch invallend licht op en laat dit op een lager energie niveau los.
Website innovatie http://printagora.eu/2016/03/13/grafeen-op-stoeptegels/
Noodzaak en belang van deze innovatie Digitale prints verkleuren snel bij buitengebruik. UV blokkers werken enkele jaren en zullen daarna de degradatie versnellen doordat zij tijdens hun eigen verval vrije radicalen produceren. Grafeen kent geen verval door invloed van UV.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor zover bekend is dit nergens ter wereld toegepast. Dit is een originele toepassing van de unieke eigenschappen van grafeen. Voor zover bekend zijn er geen andere materialen met deze eigenschap. Tevens hebben wij verschillende technieken ontwikkeld om grafeen in het productieproces te kunnen gebruiken. Dit is ook iets waar nog veel bedrijven mee worstelen en de effectieve toepassing van grafeen in commerciele productieprocessen in de weg staat

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO