Pridea

XiBE

Beeldscherm met applicatie in beeld

Bedrijfsnaam Pridea
KvK Nummer 56520328
Website www.pridea.nl
Beschrijving onderneming Wie weten er nu beter wat er slimmer kan en waar klanten om vragen dan je eigen medewerkers? Pridea bestaat om organisatie in beweging te krijgen ideeën vanaf de werkvloer te realiseren. Bottom-up verbeteren en innoveren zorgt voor ondernemerschap in de organisatie en levert harde euro’s op. De benchmark is € 6.000,- meer winst per medewerker per jaar.
Naam innovatie XiBE
Beschrijving innovatie XiBE is een krachtig ideeplatform met de unieke focus op de realisatie van ideeën. Voor ieder van de 4 fasen die een idee doorloopt naar resultaat zijn specifieke functies aanwezig: 1. Voor het verzamelen van ideeën is er de idee-community. Medewerkers dienen ideeën in, kennen likes en bijdrages toe en kunnen reageren. 2. Helder en transparant keuzes maken uit alle goede ideeën is cruciaal voor succes en medewerker betrokkenheid. Het selecteren wordt effectief gefaciliteerd in XiBE. De waardeprognose, de match met organisatiedoelstellingen, wisdom of the crowd en het ondersteunen van de IdeaCouncil (selectieforum) en een marktplaats voor ideeën staan centraal. 3. Bij het realiseren van ideeën faciliteert XiBE de virtuele teams - onafhankelijk van tijd en plaats – om met elkaar samen te werken richting concrete resultaten. 4. Alle teams rapporteren de resultaten. Want dat brengt anderen weer op nieuwe ideeën en laat het vliegwiel naar steeds nieuwe successen en innovaties op volle toeren draaien.
Website innovatie www.xibe.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Traditioneel is innovatie is een speeltje van de happy-few: een paar mensen met een zwaarwegende functietitel , bij een gering aantal bedrijven dat het zich kan permitteren om groots en meeslepend te innoveren. Zoeken naar de speld in de hooiberg staat bij deze manier van innoveren centraal en is niet meer van deze tijd. Met XiBE wordt de innovatiepiramide omgedraaid: je pakt de hele hooiberg als werkgebied en komt als vanzelf de spelden tegen die erin zitten. Iedereen is betrokken, dus veranderingen hebben draagvlak. Organisaties die continu verbeteren met XiBE spelen tijd en budget vrij en weten wie in de organisatie het verschil maken als het op innoveren aankomt.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn verschillende ideation en idee management platforms op de markt. Ze vinden elkaar in het ‘elektronische ideeënbus principe’; ze zijn ontwikkeld om ideeën van medewerkers vast te leggen en te bespreken in de community. En daar stop het. Terwijl de weg naar succes dan pas begint. Want de ideeën hebben pas waarde als ze uitgevoerd zijn! En dat is waarom XiBE bestaat. Alle functionaliteit is erop gericht organisaties in staat te stellen ideeën in praktijk te brengen. En dat maakt XiBE uniek!

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO