Peeeks

Flex Community

Krantenartikel over Peeeks

Bedrijfsnaam Peeeks
KvK Nummer 63106698
Website www.peeekspower.com
Beschrijving onderneming Peeeks levert elektriciteit onder de kostprijs.
Naam innovatie Flex Community
Beschrijving innovatie Peeeks levert elektriciteit onder de kostprijs aan bedrijven met een grote elektrische koel-, verwarmings- of pompinstallatie. Door slim aansturen maken we gebruik van overschotten van zon- en windenergie op bepaalde momenten.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Zon- en windenergie zijn goedkoop en goed voor het milieu, maar hebben als nadeel dat ze niet of slecht aan te sturen zijn: als de wind wegvalt of er een wolk over komt valt ineens de productie van energie weg. Omgekeerd kan het ook gebeuren dat er ineens meer energie wordt opgewekt dan waar vraag naar is. Traditionele energiemaatschappijen laten dure, vervuilende verbrandingscentrales stand-by draaien om bij te springen als er even geen zon of wind is. Peeeks schakelt installaties kort aan of uit als deze overschotten of tekorten zich voordoen. Zo kunnen meer vervuilende centrales uitgeschakeld worden. De besparingen op gas en kolen bij de energiemaatschappijen speelt Peeeks rechtstreeks door naar de bedrijven die hun installatie ter beschikking stellen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Geen ander elektriciteitsbedrijf levert een vaste elektriciteitsprijs onder de marktprijs, zonder daar verlies op te draaien.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO