Pathema BV

FlowMix oppervlaktewater beluchting

FlowMix

Bedrijfsnaam Pathema BV
KvK Nummer 57830703
Website www.pathema.nl
Beschrijving onderneming Pathema BV is gevestigd in Goirle en is een innovatief dynamisch bedrijf dat actief is met engineering van duurzame waterbehandeling technologie en product-ontwikkeling. Onze producten zijn zowel te koop als te huur.
Naam innovatie FlowMix oppervlaktewater beluchting
Beschrijving innovatie Tijdens hevige regenval komt er vuilwater via de riooloverstorten uit het rioolstelsel in ons oppervlakte water (rivierstelsel). Dit leidt tot een zuurstofdaling die niet gewenst is en negative gevolgen heeft voor de waterkwaliteit en de flora en fauna. Om op een efficiënte wijze het water te beluchten en weer van zuurstof te voorzien, zonder een grote impact te maken op de natuurlijke omgeving is de FlowMix door Pathema ontwikkeld. Het betreft een Vortex beluchting die door middel van een vacuüm onder water zeer efficient beluchting en inmenging van zuurstof onder het water opperoppervlak bij een lage opvoerhoogte kan volbrengen. Hierdoor kan de natuur een handje geholpen worden en de negatieve invloeden als klimaatveranderingen, verstedelijking beperkt worden op onze leefomgeving.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=E0dsFpwzdRo
Noodzaak en belang van deze innovatie Omdat de verstedelijking en klimaat veranderingen een blijvende impact hebben op onze leefomgeving (specifiek oppervlaktewater) hebben, is de maatschappij verplicht de natuur een handje te helpen deze impact te neutraliseren. Als wij als maatschappij de zuurstofdalen, veroorzaakt bij hevige regenval en riooloverstorten, niet aanpakken zullen deze een onomkeerbaar negatieve invloed inzetten op onze flora en fauna.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bellen beluchting bestaat al jaren, maar is in deze toepassing inefficiënt en leent zich niet voor deze natuurlijke omgeving. Vortex beluchting is een volledig nieuwe benadering van beluchting en inmenging die een totale nieuwe toepassingswereld opent voor de toepassing van beluchting in de natuurlijke omgeving. De techniek om water te verplaatsen t.b.v. beluchting i.p.v. lucht is een volkomen nieuwe benadering voor de beluchting uitdagingen in deze wereld.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO