Oostdam Engineering

Haalt het ontwerp uit een voorwerp

Schematische weergave van het reverse engineering proces

Bedrijfsnaam Oostdam Engineering
KvK Nummer 61268437
Website www.oostdamengineering.nl
Beschrijving onderneming Ingenieursbureau die de dienst Reverse Engineering aanbiedt voor MKB-bedrijven in de maakindustrie.
Naam innovatie Haalt het ontwerp uit een voorwerp
Beschrijving innovatie Wanneer er geen ontwerp is kan dmv reverse engineering toch het ontwerp worden achterhaald. De klant kan vervolgens beginnen met produceren of engineeren.
Website innovatie https://youtu.be/UXzfuYisY-k
Noodzaak en belang van deze innovatie In vele gevallen is er geen ontwerp (lees 3D ontwerp) meer (bedrijf failliet, nooit een 3D ontwerp geweest) en kunnen de voorwerpen niet meer gemaakt worden. Dit is nu wel mogelijk dmv reverse engineering. Echter deze techniek is kostbaar (investering minimaal €150.000) en is onrendabel voor MKB-bedrijven. Doordat deze dienst er is hoeven MKB-bedrijven in de maakindustrie niet te investeren en geen "nee" te verkopen aan hun klanten.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is in de benelux geen bedrijf die alleen reverse engineering aanbied op het gebied van complexe werktuigbouwkundige onderdelen (denk hierbij aan giet- en spuitgietproducten).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO