Onora BV

Onora uitvaartkist

Onora uitvaartkist met bloemen

Bedrijfsnaam Onora BV
KvK Nummer 57963746
Website www.onora.eu
Beschrijving onderneming Onora heeft de eerste volledig biodegradeerbare uitvaartkist ontwikkeld welke tevens bij crematie tot 75% minder uitstoot heeft ten opzichte van houten kisten.
Naam innovatie Onora uitvaartkist
Beschrijving innovatie De Onora uitvaartkist is de milieuvriendelijkste uitvaartkist ooit geproduceerd. De kist is gemaakt van natuurlijke materialen zoals mais. Deze materialen zijn verwerkt tot bioplastic dat als grondstof dient voor de grafkist. Wat betreft materiaal en vormgeving sluit de ecologische designkist aan op de wensen van deze tijd. Bioplastic is volledig biodegradeerbaar en heeft bij crematie tot wel 75% minder uitstoot.
Website innovatie http://brochure.onora.eu
Noodzaak en belang van deze innovatie Op dit moment worden 80% van de 'houten kisten' gemaakt van spaanplaat of MDF. Deze samengestelde materialen bestaan uit zaagsel of kleine stukjes houtachtige materialen die worden verlijmd met giftige harsen. Met daarop een 'houtlook' fineer laag. Voor de afwerking van deze kisten worden metaal en plastic gebruikt. De in de kist verwerkte lijmen, harsen, plastics en metalen vergaan niet in de grond en verspreiden giftige stoffen bij verbranding. Dit betekent dat al deze giftige stoffen of in de grond terecht komen of bij crematie in de lucht. Door het gebruik van een Onora uitvaartkist kan deze uitstoot bij crematie tot het minimale gereduceerd worden en bij begraven vergaat de kist volledig.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie is nieuw omdat er simpelweg nog nooit een uitvaartkist van bioplastic is ontwikkeld. Daarnaast is er wereldwijd nog nooit zo'n groot product ontwikkeld van bioplastic. De Onora uitvaartkist is prijs competitief en in grote volumes leverbaar waardoor het ook interessant is voor de grote uitvaartverzekeraars. Daarnaast is de kist qua vormgeving vernieuwend en geeft een hele nieuwe beleving aan het nemen van afscheid.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO