Octo

Slim energiebeheer

Beeldscherm met octo dashbord

Bedrijfsnaam Octo
KvK Nummer 64688771
Website www.octo.nu
Beschrijving onderneming De Nederlandse energiemarkt staat voor zijn grootste verandering sinds de ontdekking van de gasbel in Groningen. Energie zal in de toekomst niet meer centraal geproduceerd worden door megalomane bedrijven. Energie wordt voortaan lokaal opgewekt door consumenten, installateurs en vastgoedeigenaren. U heeft bijvoorbeeld een gebouw met zonnepanelen op het dak, terwijl verderop in de wijk warmte uit de grond wordt gehaald middels een WKO. Met een enkel gebouw wordt het echter lastig om de volledige energiebehoefte lokaal op te wekken. We zullen energie dus moeten ruilen of delen in een smart grid. Dat klinkt goed, maar… Hoe wordt bijgehouden hoeveel kWh er wordt opgewekt op het ene gebouw, en hoeveel GJ elke afnemer heeft verbruikt? En, wanneer moeten de zonnepanelen onderhouden worden? En, levert de WKO wel het rendement dat het belooft? Dit zijn precies de vragen die wij – Octo – beantwoorden!
Naam innovatie Slim energiebeheer
Beschrijving innovatie Onze innovatieve software koppelt voor het eerst de objectinformatie van installateurs over pompen, ketels etc aan dynamische verbruiksdata van facturatie bedrijven. De meters lezen we automatisch uit via een API en voor installateurs hebben we een APP ontwikkeld. Over de verkregen informatie berekenen zelf lerende algoritme automatisch optimale verbeter mogelijkheden. Dit resulteert voor de bewoner in lagere energielasten, voor de wereld in minder CO2 uitstoot en voor de eigenaar in meer vrije tijd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie 1. Bewoners in appartementen met blok- of stadsverwarming betalen gemiddeld €600 meer aan energielasten. 2. Om de wereld voor verder verval te behoeden en duurzame opwekking te realiseren is intelligente zelf denkende software een vereiste.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De combinatie tussen dynamische en statische datastromen voor warmtebeheer is nog nooit gelegd. Dus 100%

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO