Nova Scienza BV

BioFirmit

Fles BioFirmit

Bedrijfsnaam Nova Scienza BV
KvK Nummer 52835383
Website www.novascienza.com
Beschrijving onderneming Nova Scienza is een bedrijf dat opgericht is in 2013 om problemen die zich voor doen in verschillende sectoren op te lossen. Er word gezocht naar natuurlijke oplossingen. Het bedrijf is opgericht door 2 jonge studenten die een bedrijfskundige, en accountancy achtergrond hebben. Zij zijn in staat om de producten die worden ingekocht, als een concept weg te zetten. Een succesvol voorbeeld hiervan is Aqua Kristal, dat milieuvriendelijk is en wordt toegepast in het onderhoud van jacuzzi’s. Sinds 2014 is de vader van deze 2 mannen in het bedrijf gestapt, en deze voorziet ze van de producten/recepten. Dit is mogelijk omdat hij een biochemische achtergrond heeft. Dit zorgt weer voor de nodige ervaring in het team.
Naam innovatie BioFirmit
Beschrijving innovatie BioFirmit is een unieke meststof met plantversterkende eigenschappen. Het middel verhoogt de weerstand tegen (valse) meeldauw, botrytis en andere infectieaantastingen. BioFirmit is een bijzonder effectief natuurproduct en een compleet nieuwe aanpak om de plant te beschermen. Door het stimuleren van het natuurlijke verdedigingsmechanisme van de plant zijn ziekten te voorkomen doordat de plant tijdig kan reageren op infecties. BioFirmit activeert het afweersysteem van de plant. Hoe werkt dit? Het natuurlijke afweersysteem van de plant noemen we peroxidase. Peroxidase is een enzym dat wordt aangemaakt door de plant, op het moment dat hij wordt aangevallen door bijvoorbeeld een ziekte of schimmel, dit enzym bestrijdt de aantasting. In de natuur is er altijd een andere plant in de buurt met een stof die er voor zorgt dat de plant het enzym aanmaakt, echter in de teelt is dit niet het geval. Daardoor verzwakt het afweersysteem van de plant omdat het benodigde enzym niet aangemaakt wordt. De stof die aanzet tot de aanmaak van het enzym hebben wij weten te isoleren en in BioFirmit verwerkt. Als je BioFirmit aan de plant geeft maakt de plant dan ook het enzym aan voordat hij wordt aangevallen. Als de plant vervolgens wordt aangevallen is het afweersysteem paraat en kan het de aantasting effectief afweren. Het enzym katalyseert (versnelt) de vernietiging van de radicalen zonder dat het daarbij zelf wordt opgebruikt. Daarom hoeft je het maar één keer per 10-14 dagen te spuiten want dan is het enzym weer verzwakt en moet er weer nieuwe komen. BioFirmit kan gebruikt worden voor vollegronds- en voor kassenteelt. Het middel bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en is gebaseerd op micro-algen.
Website innovatie www.biofirmit.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Vaak zijn er allerlei chemicaliën (gewasbeschermingsmiddelen) nodig om planten in leven te houden in een monocultuur in bijvoorbeeld tuinbouwkassen en vollegrondsteelt. Deze chemicaliën zijn niet milieuvriendelijk en niet biologisch en vervuilen het oppervlakte water. BioFirmit is 100% milieuvriendelijk en belast het milieu niet maar stimuleert juist de natuur.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het unieke aan BioFirmit is dat het natuurlijke verdedigingsmechanisme van de plant gestimuleerd wordt waardoor de plant zelf gestimuleerd wordt om infecties te bestrijden zodat er geen of veel minder chemicaliën nodig zijn om de plant in leven te houden. BioFirmit brengt de natuur terug in een monocultuur in bijvoorbeeld kassen en akkers. Dit wordt gedaan op een 100% milieuvriendelijke manier! Dit in tegenstelling tot gewasbeschermingsmiddelen die niet milieuvriendelijk zijn. Dit unieke concept in inmiddels effectief gebleken in allerlei verschillende teelten zoals sla, vruchtgroenten (tomaten, komkommers, paprika's en aubergines) en aardbeien.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO