Nijha b.v.

MobieZ - Sharing Exciting Sports

Weergave van het rouleringssysteem

Bedrijfsnaam Nijha b.v.
KvK Nummer 08038280
Website www.nijha.nl
Beschrijving onderneming Nijha is ontwerper en inrichter van beweegruimtes. Van sporthallen en gymzalen tot speelplekken, sportplaygrounds en schoolpleinen. Nijha verzorgt het hele proces. Van productie van de toestellen tot verkoop en plaatsing.
Naam innovatie MobieZ - Sharing Exciting Sports
Beschrijving innovatie Met het MobieZ concept worden gymlessen aantrekkelijker en gevarieerder. Door een slim roulatiesysteem tussen verschillende sportaccommodaties komen leerlingen van scholen in aanraking met een groot aantal vernieuwende sport- en beweegactiviteiten. Hierbij kun je denken aan biketrial (balanceren op de fiets), handboogschieten, frisbee, slacklinen, skaten en nog veel meer. Deze activiteiten rouleren tussen de verschillende accommodaties. Dus iedere sportaccommodatie heeft om de 8 weken een compleet nieuwe inrichting. Daarnaast is een MobieZ lessenplan ontwikkeld zodat groepsleerkrachten en gymdocenten alles uit het aanwezige materiaal halen. Ook de logistiek (de roulatie van materiaal) is onderdeel van het MobieZ concept.
Website innovatie www.mobiez.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie De wereld verandert. Kinderen veranderen. Gezondheid wordt steeds belangrijker. Bewegen krijgt steeds meer aandacht. Maar waarom zijn de gymlessen en binnensportaccommodaties nog nagenoeg hetzelfde als 40 jaar terug? Met MobieZ wil Nijha sporten en bewegen weer aansprekend en uitdagend maken voor leerlingen en leerkracht. Zodat kinderen de rest van hun leven blijven sporten en bewegen en leerkrachten meer plezier krijgen in bewegingsonderwijs geven. Tevens blijkt uit onderzoek dat 20% van de toestellen die in een toestelberging staan niet of nauwelijks worden gebruikt. Deze 20% aan toestellen worden verwijderd en de vrijgekomen ruimte wordt ingenomen door innovatief materiaal. Materiaal dat ook nog eens rouleert tussen diverse gymzalen waardoor de gymles (bewegingsles) constant vernieuwend en uitdagend blijft.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een compleet andere manier van gymles geven en sportaccommodaties inrichten. Waarbij het principe van "iedere gymzaal heeft zijn eigen (vaak verouderde) inrichting" over boord wordt gegooid. Het is een totaal andere kijk op binnensportaccommodaties inrichten. Waarbij het kind en de docent centraal staat.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO