Natural Plastics

Bee-O-Based Maaibeschermer

Bee-O-Based Maaibeschermer

Bedrijfsnaam Natural Plastics
KvK Nummer 34357217
Website www.naturalplastics.nl
Beschrijving onderneming Natural Plastics ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten gemaakt uit reststromen uit de voedselverwerkende industrie (biobased/ circulair) en is actief in 7 landen in Europa
Naam innovatie Bee-O-Based Maaibeschermer
Beschrijving innovatie Een niet afbreekbare biobased beschermer van lichtmasten en signaleringskasten die met een afstand van circa 30 cm om het object heen wordt aangebracht. De beschermer bestaat uit biobased sheets met een hoogte van 35 cm en een dikte van 2.0 mm en wordt in rollen van 25 meter aangeleverd en biobased steunpalen met een hoogte van 50 cm.. De ruimte tussen de beschermer en het object wordt opgevuld met duurzaam gekweekte onderhoudsvrije bijenplantjes zodat ook nog eens aan de biodiversiteit een boost wordt gegeven.. Door de simpelheid van de innovatie is deze inzetbaar op elke locatie, in elk formaat en economisch verantwoord. CO2 wordt opgeslagen in de sheets en de palen.
Website innovatie http://www.naturalplastics.nl/images/bee-o-based.jpg
Noodzaak en belang van deze innovatie Bij het maaien van gras langs de doorgaande wegen wordt veel ontraceerbare schade aangebracht aan lichtmasten en signaleringskasten. Hierdoor wordt de economische levensduur verkort van de aanwezige lichtmasten en signaleringskasten, de veiligheid van de weggebruikers kan in gevaar komen door vallende lichtmasten en overlast door storingen met als gevolg bijvoorbeeld files. Door uitgebreide observatie van het maaien (ook 's nachts) en interviews met alle stakeholders is gekozen voor een niet afbreekbare biobased innovatie, mulit inzetbaar, met een terugverdientijd van 2.3 jaar (zoals becijferd door RWS.)
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een niet afbreekbare, multi inzetbare biobased maaibeschermer die niet op maar buiten het object wordt geplaatst. Het is voor elk formaat object inzetbaar, het is makkelijk aan te brengen, het is recyclebaar en her te gebruiken. Door de innovatieve manier van toepassen realiseer je ook nog eens de bevordering voor de biodiversiteit. Bij eventuele schade laat je geen vervuilende restanten achter in het milieu.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO