Multi-Grip Europe

Multi-grip Tilassistent

Bedrijfsnaam Multi-Grip Europe
KvK Nummer 17201702
Website www.multi-grip.nl
Beschrijving onderneming Multi-grip Europe heeft de Multi-grip Tilassistent ontwikkeld en op de markt gebracht
Naam innovatie Multi-grip Tilassistent
Beschrijving innovatie De Multi-Grip Tilassistent is een multifunctioneel en mobiel tilhulpmiddel voor het rechtopstaand heffen en verplaatsen van (semi)zware objecten en materialen, met als doel de fysieke (over)belasting aanzienlijk te verminderen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In veel verschillende werksituaties wordt dagelijks door mensen te vaak, te zwaar en voornamelijk verkeerd getild. Dit brengt zeer grote risico’s met zich mee ten aanzien van gezondheid en persoonlijke veiligheid. In fysiek belastende werksituatie zijn aandoeningen aan het bewegingsapparaat en met name lage rugklachten verantwoordelijk voor 40 tot 45 procent van de totale kosten van arbeidsuitval! Tilhulpmiddelen die tot nu toe worden gebruikt zijn praktisch gezien vaak slecht inzetbaar door ruimtegebrek of onhandelbaarheid, ze zijn niet mobiel genoeg of te ingewikkeld, of zijn gewoon te duur in aanschaf. De innovatieve oplossing voor dit probleem is een eenvoudig, maar zéér efficiënt mobiel tilhulpmiddel, de Multi-grip tilassistent.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn (blijkens na een octrooionderzoek) geen vergelijkbare mobiele tilhulpmiddelen die op deze wijze inzetbaar zijn en toepassingsmogelijkheden hebben in tal van branches en beroepsgroepen. Door het ergonomisch ontwerp, het grote gebruiksgemak en functionaliteit, is dit arbeidsmiddel snel en vooral eenvoudig inzetbaar en breed toepasbaar bij tal van werkzaamheden waarbij in de werkplaats of op locatie materialen/objecten getild en verplaatst dienen te worden. Dit maakt het veilig heffen van goederen, voorwerpen en materialen efficiënt, veiliger, gezonder, sneller en weinig belastend. Het gebruik van deze tilassistent leidt tot een gezondere en veiligere werkomgeving en zal bijdragen aan vermindering van arbeidsuitval, ongevallen en arbeidsongeschiktheid, waardoor bedrijven een aanzienlijke kostenbesparing kunnen realiseren. Vanwege deze toegevoegde waarde is de Multi-Grip Tilassistent bekroond met de prestigieuze FNV Bouw ARBOprijs de VEILIG WERKT BETER Innovatie Award.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO