Moonen Packaging

Stack-It: van duurzame koffiebeker tot compost

Bedrijfsnaam Moonen Packaging
KvK Nummer 13034736
Website www.moonenpackaging.com
Beschrijving onderneming 60 jaar geleden zijn we ooit klein begonnen. Met passie en ambitie zijn we nu een innovatieve verpakkingsspecialist geworden. Wij denken mee in ontwerp, beheer en distributie van food- en non-food verpakkingen, verpakkingsmaterialen, hygiëneproducten en disposables. Inmiddels kunt u uit 10.000 verschillende artikelen kiezen. Die brengen we dagelijks naar klanten in heel Europa, voornamelijk in de retail, foodservice en industrie. We zijn door de jaren heen sterk gegroeid in onze rol. Van koploper in duurzame verpakkingen, naar regisseur in onze keten. We vinden het belangrijk dat oplossingen die besparen op uw kosten vanuit die keten komen en dat wij een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom delen we onze kennis in de keten en maken we verbindingen voor onze klanten. Tussen vraag en aanbod, en tussen vandaag en morgen.
Naam innovatie Stack-It: van duurzame koffiebeker tot compost
Beschrijving innovatie Een composteerbare koffiebeker van landbouwafval vormt de basis van het circulaire concept. De ontwikkeling van een slim en efficiënt verzamelsysteem Stack-It was de vervolgstap hierop. Samen met de afvalverwerker, die de bekers verwerkt tot biogas en compost, sluiten we inmiddels de cirkel. We leveren de koffiebekers, organiseren het ophalen van de 'gestackte' bekers en de verwerking ervan.
Website innovatie http://corporate.moonenpackaging.com/nl/case/stack-it
Noodzaak en belang van deze innovatie Nadat we de composteerbare koffiebeker hebben geïntroduceerd en 2 jaar geleden hebben vervangen door een alternatief op basis van landbouwafval (suikerrietvezels), vonden we het nodig om de inzameling en verwerking ervan te optimaliseren. Wanneer je koffiebekers in elkaar steekt, bespaar je enorm veel ruimte in de afvalbak en in het transport ervan. Het zou daarnaast zonde zijn om de bekers, die als grondstof kunnen dienen, verbrand worden. Door de bekers aan te leveren bij een vergistingsinstallatie, worden de bekers verwerkt tot biogas en compost.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit is het enige koffiebekerconcept waarbij de cirkel echt rond is gemaakt. De beker op zich is de eerste beker die gemaakt is van landbouwafval (suikerrietvezels).

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO