Microsure

Microsurgical Robot System (MSR)

Microsurgical Robot System (MSR)

Bedrijfsnaam Microsure
KvK Nummer 65436849
Website www.microsure.nl
Beschrijving onderneming Microsure is een spin-off van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Technische Universiteit Eindhoven, en biedt een robotisch platform waarmee de precisie van de chirurg wordt ondersteund. Hiermee is het mogelijk om zeer nauwkeurige operaties uit te voeren die met de hand niet mogelijk zijn, bestaande operatieprocedures te verbeteren, en behandelingen meer beschikbaar te maken voor patiënten.
Naam innovatie Microsurgical Robot System (MSR)
Beschrijving innovatie De MSR is een platform bestaande uit een aantal robotarmen met chirurgische accessoires, en een bediening waarmee de chirurg nauwkeuriger kan opereren dan met de hand. De MSR zorgt ervoor dat alle trillingen en ongewenste bewegingen worden weggefilterd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Vanuit de kliniek kwam de vraag of er met behulp van robotische technologie een oplossing kon worden geboden voor de gelimiteerde precisie die chirurgen kunnen behalen tijdens zeer nauwkeurige ingrepen. Dit bepaalt namelijk de kwaliteit van hersteloperaties van kleine bloedvaten, zenuwen en lymfebanen. Bijvoorbeeld bij patiënten met ernstig letsel na verkeersongelukken of bij hersteloperaties na verwijdering van tumoren. Dit probleem wordt onderkend door zowel beroepsgroepen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De MSR is beschermd door een patent. Op dit moment zijn er geen soortgelijke commercieel verkrijgbare alternatieven. Een wereldwijde groep pioniers en key opinion leaders op het gebied van microchirurgie, ziet de oplossing van Microsure als het enige product dat de potentie heeft om een doorbraak te realiseren binnen de microchirurgie.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO