MavericksMade BV

MOUNT

Bedrijfsnaam MavericksMade BV
KvK Nummer 61610801
Website www.mountsoftware.co/
Beschrijving onderneming MOUNT brengt artsen en patiënten dichter bij elkaar bij het maken van een medisch behandeloptie. Voorbeeld; "ik heb borstkanker, ga ik voor opereren of chemo?"
Naam innovatie MOUNT
Beschrijving innovatie MOUNT ontwikkelt een digitale keuzehulp voor behandelopties in de vorm van een app (telefoon tablet of desktop) gekoppeld aan het elektronisch patiënten dossier (EPD). Wanneer een patiënt voor een keuze staat om verschillende behandelopties af te wegen zorgt de keuzehulp ervoor dat de patiënt de verschillende opties beter begrijpt. Vervolgens kan de keuze gedeeld worden met de specialist en kunnen ze samen tot de best passende optie komen. Het stelt specialisten in staat om patiënten betere keuzes te laten maken en deze keuzes te kunnen begrijpen Het activeren van de patiënt met behulp van MOUNT zal leiden tot een toename van de kwaliteit van de zorg en tevredenheid van de patiënt. Door het gebruik van MOUNT is sprake van een ketenomkering waarbij de rol, de situatie en het gevoel van de patiënt in het beslisproces bepalend wordt. MOUNT is onderdeel van Rockstart, een start-up accelerator gericht op Digital Health en trotse winnaar van de Sustainable Healthcare Challenge. Meer informatie: http://www.mountsoftware.co
Website innovatie http://www.mountsoftware.co
Noodzaak en belang van deze innovatie - Artsen hebben te weinig tijd om de patiënt uitgebreid te informeren over de diagnose, de behandelopties en de mogelijk uitkomsten. - Patienten zijn niet altijd in staat om medische informatie te begrijpen en als volwaardig gesprekspartner mee te beslissen. - Zorginstellingen scoren slecht op patiëntervaring en patiëntbetrokkenheid.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We hebben ons vaak afgevraagd waarom sommige geweldige zorg initiatieven stranden. MOUNT is van mening wanneer je niet kijkt hoe je een arts kan ontzorgen, het product ook niet wordt gebruikt in de dagelijkse praktijk. We weten dat artsen beperkte tijd hebben en al veel schermen open heeft staan voor 1 patiënt. Een extra scherm of applicatie zit hij/zij niet op te wachten. Om die reden hebben wij gekeken hoe we MOUNT geïntegreerd kunnen aanbieden in het elektronisch patiënten dossier (EPD). Zo komt er voor de arts geen extra handeling bij. Hoe werkt het precies? Nadat een diagnose is vastgesteld -die wordt ingevoerd in het EPD- wordt automatisch een digitale keuzehulp toegestuurd naar het email adres van de patiënt (voorbeeld; knie artrose). Doordat MOUNT gekoppeld is aan het EPD, wordt de keuzehulp knie artrose gepersonaliseerd aangeboden. De patiënt krijgt alleen de relevante informatie te zien die voor hem/haar geschikt is. Voorbeeld; iemand van 20 jaar heeft andere behandelopties met knie artrose dan iemand van 65 jaar. MOUNT belast patiënten niet met irrelevante informatie wat vaak gebeurd op DRGoogle. Samengevat, MOUNT is uniek omdat het geïntegreerd wordt aangeboden in het EPD. De arts wordt daardoor ontlast en de patiënt ontvangt een gepersonaliseerde keuzehulp om ondersteunt te worden in het maken van een medisch beslissing.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO