MDS BV

NoseTubes

NoseTubes

Bedrijfsnaam MDS BV
KvK Nummer 56850638
Website www.nosetubes.nl
Beschrijving onderneming MDS is leverancier voor zorginstellingen zoals Ziekenhuizen, Huisartsen en Revalidatie-/Verzorigingshuizen
Naam innovatie NoseTubes
Beschrijving innovatie NoseTubes is ontwikkeld in samenwerking met het Deventer Ziekenhuis, naar aanleiding van een idee van een patiënt heeft haar KNO arts contact opgenomen met MDS. In 3 a 4 jaar is het product ontwikkeld en sinds September 2014 op de markt.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=loW92rEC8k0
Noodzaak en belang van deze innovatie Operaties aan de neusvleugel kennen een relatief lage succes rate. Bovendien willen patiënten niet altijd geopereerd worden aangezien daar ook risico's aan verbonden zijn. NoseTubes bieden o.a. voor die groep mensen een oplossing. Door met NoseTubes te slapen blijft de neusingang geopend, waardoor men een optimale neusademhaling heeft. Tevens kunnen mensen die last hebben van snurken, waarbij de oorzaak in een te nauwe neusingang is, baat hebben bij de NoseTubes. Tevens kunnen OSAS en CPAP patiënten ook voordelen ervaren door gebruik te maken van de NoseTubes.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Al vele jaren zijn er hulpmiddelen op de markt die pretenderen de neus open te houden. Meest bekende hiervan is wel de neuspleister die men over de neus plakt. Echter zijn de resultaten weinig succesvol. Door met ervaringsdeskunidgen en KNO arts Tjipco van der Laan te onderzoeken waar verbeteringen mogelijk zijn, is het uiteindelijke ontwerp van de NoseTubes ontstaan. Inmiddels worden de NoseTubes aanbevolen door KNO artsen in binnen- en buitenland.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO