Lindekracht

deBabycoach

Moeder met baby

Bedrijfsnaam Lindekracht
KvK Nummer 12057723
Website www.lindekracht.nl
Beschrijving onderneming Lindekracht is het een expertise- en opleidingscentrum gespecialiseerd in de sociaal en emotionele ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen. Waarbij de focus ligt op interactie tussen kind en ouder/verzorger. Naast opleidingen, biedt Lindekracht ook trainingen en coaching aan ouders en professionele opvoeders.
Naam innovatie deBabycoach
Beschrijving innovatie deBabycoach is een innovatief project dat educatie en dienstverlening op het gebied van begeleiding van (ouders van) baby's tussen de 0 en 12 maanden combineert. Professionals worden opgeleid in een handelingsvisie (i.p.v. een methodiek) met als uitgangspunt: elk signaal vertelt een verhaal. Een baby die zich begrepen, gezien en gehoord voelt, kan zich moeiteloos ontwikkelen. deBabycoach onderwijst welke signalen baby’s uitzenden., hoe deze te interpreteren en daarop te reageren. deBabycoach is niet symptoombestrijdend, maar signaalnieuwsgierig. Daardoor krijgen ouders een impuls bij de start van het ouderschap die in dienst staat van de hechtingsrelatie. In zo’n relatie kunnen baby en ouders zich moeiteloos ontwikkelen en worden problemen in de peuter, kleuter en schooltijd voorkomen.
Website innovatie www.debabycoach.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Een veilige hechtingsrelatie en een soepele motorische ontwikkeling heeft een positieve invloed op de (emotionele) gezondheid van het kind. deBabycoach-opleidingen richten zich allen op het ondersteunen van deze twee ontwikkelingsgebieden. Die combinatie is uniek in de Nederlandse markt.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Tot nu toe was er nauwelijks een gespecialiseerd educatie-aanbod gericht op het eerste levensjaar van kinderen, waarin pre- en perinatale psychologie, pedagogiek en bewegingsbegeleiding gecombineerd werd. De accenten lagen tot nu toe op het onderwijzen van medisch-technische kennis, terwijl deBabycoach zich richt op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de de baby. Daarnaast is deBabycoach als enige actief op het gebied van educatie voor het (para)medisch werkveld, kinderopvang, Docenten MBO en begeleiding van ouders.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO