Lifemaxx BV

Dumbbell Tower

Dumbell Tower van Lifemaxx

Bedrijfsnaam Lifemaxx BV
KvK Nummer 58924523
Website www.lifemaxx.com
Beschrijving onderneming Lifemaxx BV is sinds 2004 een internationaal georiënteerd bedrijf waar u terecht kunt voor alle accessoires en gewichten voor de professionele fitnessbranche. U kunt denken aan pulley accessoires, dumbbells, schijven, kettlebells, bumper plates,bars, foam rollers, squat rekken, opbergrekken, medicineballen, olympische banken en nog veel meer. Naast onze eigen materialen van Lifemaxx® en Crossmaxx®, is Lifemaxx® ook exclusief distributeur van de bekende en innovatieve merken Vicore® Fitness
Naam innovatie Dumbbell Tower
Beschrijving innovatie https://youtu.be/AOM6McwUffo Nagenoeg alle fitnessapparatuur inclusief dumbbell-torens en opslagrekken worden in China geproduceerd. De enige reden hiervoor is kostenbesparing omdat het veel manuren kost om deze producten in elkaar te lassen en na te bewerken. Ook als men een fitnessmerk in Europa heeft dan is men genoodzaakt deze producten uit China te halen als men concurrerend in de markt wilt zijn. Dit brengt met zich mee dat men maanden vooruit moet betalen, hoge transportkosten en importheffingen voor de kiezen krijgt en kwaliteitscontroles uit moet laten voeren aan de andere kant van de wereld. Lifemaxx BV heeft een ontwerpbureau (Studio Mango) ingeschakeld om een nieuwe Dumbbell-toren te ontwikkelen maar wilden we meer doen dan alleen iets moois ontwerpen. Vooral vanwege het grote formaat werd het de doelstelling om de toren in Nederland te laten produceren. Door de speciaal ontworpen vorm van deze dumbbelltoren en de gekozen productietechniek kunnen er tot 20 gewichten in worden geplaatst. De productiemethode die aan de grondslag stond van deze ontwikkeling is rotatiegieten; door deze techniek is het mogelijk een bijna onverwoestbaar en naadloos product te maken. Aan deze geautomatiseerde productietechniek komen zo goed als geen handjes te pas. Zo kan dit unieke product met verschillende USP’s voor minder geld in Nederland gemaakt worden in plaats van waar de concurrentie generieke modellen uit China haalt. Net als de dumbbelltoren hebben de gewichten die bij het systeem ontworpen zijn een ruige esthetiek gekregen die passen bij ons merk Lifemaxx en de omgeving waarin ze gebruikt worden. Het staal van de gewichten is overgoten met een natuurlijk rubber om allerhande beschadigingen aan de dumbbell en de omgeving te voorkomen en de levensduur drastisch te verlengen. Door de afgeplatte boven- en onderkant kunnen ze niet wegrollen, zijn er extra trainingsmogelijkheden en is in één oogopslag voor de gebruiker te zien hoeveel het gewicht is.
Website innovatie www.studiomango.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Door het toepassen van een andere productietechniek en verlagen van kosten kan Lifemaxx zich onderscheiden van zn concurrentie. Door zelf te ontwikkelen kan men nog betere producten afleveren nog beter aansluit aan de wensen van de gebruikers van fitnessapparatuur.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door te kiezen voor andere productiemethoden en productie verschuiven naar Nederland gebeurt in alle branches maar niet in deze.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO