Kwint BV

safetower

Machinist aangehaakt aan de safetower

Bedrijfsnaam Kwint BV
KvK Nummer 02035807
Website www.kwintgroep.nl
Beschrijving onderneming Kwint ontwerpt, produceert, levert en keurt hijs- en hefmiddelen en heeft een eigen zeilmakerij
Naam innovatie Safetower
Beschrijving innovatie De safetower is een uitschuifbare valbeveiligingsmast en biedt een permanente veiligheidsoplossing voor werkzaamheden op de (mobiele) kraan en voldoet aan de strenge veiligheidseisen. De valbeveiligingsmast wordt gemonteerd op de kraan, waardoor de kraanmachinist zich altijd eenvoudig kan aanlijnen voor optimale veiligheid. Ook in onverwachte situaties, kan het werk dus gewoon doorgaan. De valbeveiligingsmast is ontworpen voor de grotere kranen waarbij het aanlijnen tijdens het stapelen van de ballastplaten al snel wettelijk verplicht is. De mast is zowel te monteren op nieuwe als op bestaande kranen en kan worden uitgevoerd in elke gewenste maat.
Website innovatie http://www.hijsenheftechniek.nl/safetower-valbeveiligingsmast
Noodzaak en belang van deze innovatie Tot aan deze innovatie gebeurde het stapelen van de ballast t.b.v. een (mobiele) kraan zonder dat de machinist zich kon aanlijnen. een onveilige situatie derhalve. Met de safetower draagt de machinist een vanggordel met remshute welke bevestigd dient te worden aan de hydraulische mast. De machinist heeft in dit geval bewegingsvrijheid en is ten alle tijden aangelijnd.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De safetower bestond nog niet. De machinisten liepen dus onbeschermd, met valgevaar dus, over de mast van de kraan. Met de safetower is het werken veilig geworden.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO