Kolmer Special Motors BV

Generator Blue mill

De Generator Blue Mill

Bedrijfsnaam Kolmer Special Motors BV
KvK Nummer 58389881
Website www.kolmerspecialmotors.nl
Beschrijving onderneming ontwerp en ontwikkeling van speciaal motoren en generatoren
Naam innovatie Generator Blue mill
Beschrijving innovatie Het gemiddelde geleverde vermogen van een moderne windturbine is tussen de 25% en 35% van het nominale vermogen. In dit project wordt een nieuw type generator voor windmolens ontwikkeld waardoor een rendement van 55% tot 65% kan worden behaald. De vorm van de turbine in combinatie met de generator is wereldwijd uniek en nog niet eerder vertoond. Deze schoepenwindmolen zal ontwikkeld worden voor het mkb.
Website innovatie www.bluetreeenergy.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Technische probleem/ knelpunt 1. Met een laag toerental moet een hoog rendement worden behaald. 2. Bij diverse toerentallen moet een vlak rendement worden behaald. 3. De generator moet zelf remmend zijn. 4. Generator moet volledig geïntegreerd zijn in windmolen en bestand tegen alle weertypen
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel 1. ( 2) Speciale constructie van de rotor magneten voor optimaal rendement bij toerentallen. 3. Ontwikkeling van een rotor met permanent magneten (PM) zelfremmen: permanent magneten op de rotor draaien langs spoelen. Windmolen is in staat te remmen door het voeren van kortsluitstroom door de spoel. Hierdoor treedt een tegengesteld magneetveld op. 4.Ontwikkeling van standaardbehuizing, waarbij permanent magneet rotoren worden toegepast in een geoptimaliseerde stator om magneten te beschermen (m.b.v. roestvrijstalen bus om de rotor) De uitdaging is dat deze niet te duur en te zwaar mag zijn. Een schoepenwindmolen met volledig geïntegreerde generator die een vlak rendement behaald. Daarnaast is in de generator zelf remmend waardoor windmolen niet uit de wind hoeft te worden gedraaid als deze niet wordt gebruikt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO