Klimaatplein.com

CO2-calculator Web App

Voetafdrukken in de vorm van groene blaadjes

Bedrijfsnaam Klimaatplein.com
KvK Nummer 17182243
Website www.klimaatplein.com/
Beschrijving onderneming Het Klimaatplein laat organisaties zien hoe ze hun impact op klimaatverandering kunnen verkleinen. Dat doe we met behulp van een website, bijeenkomsten, sociale media en diverse online tools en filmpjes. Wij zijn inmiddels meer dan 350.000 keer bezocht en werken samen met zo'n 70 partners om duurzaam ondernemerschap hoger op de agenda te zetten en concreet aan te sporen om duurzame keuzes te maken.
Naam innovatie CO2-calculator Web App
Beschrijving innovatie Iedere organisatie veroorzaakt uitstoot van CO2. Omdat er verwarmd wordt of gebruik gemaakt wordt van elektriciteit. Ook weg- en vliegverkeer veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen. De gratis Web App CO2-calculator geeft inzicht in waar u impact op klimaatverandering heeft en waar die relatief het grootst is. Zo kunt u ook makkelijk direct besparingsmogelijkheden nemen om die impact te verkleinen. In een handomdraai berekent u op alle mobiele apparaten van alle merken uw eigen CO2-voetafdruk. Maar ook bij het maken van investeringsbeslissingen kunt u direct het CO2-voordeel berekenen van een energiezuinig gebouw, machine of vervoersmiddel. Zo weet u zeker dat u een duurzame keuze maakt. Probeer het zelf en ga via uw mobiele apparaat naar de gratis CO2-calculator Web App toe via http://co2voetafdruk.info/
Website innovatie http://www.co2voetafdruk.info/
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze innovatie geeft op laagdrempelige wijze ondernemers inzicht in hun impact op klimaatverandering. Dat is van groot maatschappelijk nut omdat het bijdraagt aan een reductie van uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast stimuleert het een groenere economie omdat het ondernemers helpt om de meest duurzame investeringsbeslissing te nemen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In Nederland bestaat nog geen Web App voor het berekenen van de CO2-voetafdruk van organisaties. In het buitenland zijn er al wel diverse actief, maar daar heb je in Nederland niet zo veel aan omdat wij andere CO2-emissiefactoren hebben voor stroom en gas.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO