Khula Wear

Draagbare kunst

Mensen met tassen bedrukt met een kunstwerk

Bedrijfsnaam Khula Wear
KvK Nummer 65929039
Website www.khulawear.com
Beschrijving onderneming Khula betekent 'groei' en is als sociale onderneming een platform voor opkomende Zuid-Afrikaanse artiesten. Khula maakt kunst beschikbaar voor iedereen, door kunstwerken op handtassen af te drukken. De tassen worden duurzaam geproduceerd in Kaapstad, en met name in Noord-Europa verkocht.
Naam innovatie Draagbare kunst
Beschrijving innovatie Khula maakt kunst voor iedereen beschikbaar, en verspreidt de boodschap achter de kunstwerken, door de afbeeldingen op tassen de printen. Hoe meer mensen de tassen dragen, hoe meer de kunstwerken waard worden. Zo helpt Khula getalenteerde maar onbekende artiesten aan een wereldwijd publiek.
Website innovatie www.facebook.com/khulawear
Noodzaak en belang van deze innovatie Kunst is vrijwel altijd exclusief, iets voor de 'privileged few'. Door kunst op tassen de printen wordt het voor iedereen beschikbaar. De boodschappen achter de kunstwerken laten een positief beeld zien van Zuid-Afrika, en met name Johannesburg, een land met een tumulteus verleden, maar dat borst van potentie en talent.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Khula spreekt de individualistische, art-loving consument aan die zich wil onderscheiden van de massa. Khula krijgt als feedback van consumenten dat ze 'nog nooit zoiets hebben gezien', wat veel zegt aangezien er vele handtassen beschikbaar zijn. Het leer van de tassen werkt als de lijst van een schilderij in een gallerie: om de schoonheid van het kunstwerk te ondersteunen zonder af te leiden. Binnenin de tas zijn de titel van en een poetische beschrijving van het kunstwerk geprint, alsmede de naam van de artiest en jaar van productie. Door de originaliteit van het concept en de tassen heeft Khula erg veel verkocht (met name voor een startende onderneming) en veel media aandacht gegenereerd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO