Intelligent Environmental Systems

WAblock

WAblock

Bedrijfsnaam Intelligent Environmental Systems
KvK Nummer 08072420
Website www.iesystems.nl
Beschrijving onderneming IE Systems heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en op de markt zetten van innovatieve producten om stankproblemen in rioleringsstelsels op te lossen.
Naam innovatie WAblock
Beschrijving innovatie De WAblock is een terugslagklep die er voor zorgt dat rioolwater nooit terug kan komen in huis. Door de WAblock is er definitief een oplossing tegen water- en stankoverlast uit de riolering.
Website innovatie http://iesystems.nl/oplossingen/wablock-terugslagklep/
Noodzaak en belang van deze innovatie Bestaande terugslagkleppen sluiten niet altijd helemaal. Hierdoor is er kans dat rioolwater uit het gemeentelijk stelsel terugkomt in huis, net als de nare rioolgeuren. De WAblock kent een aantal innovaties waardoor deze altijd sluit, zonder dat er vuilophoping plaatsvindt. Juist met extreme regenbuien (die nu vaker voorkomen) is het belangrijk dat de klep 100% water- en geurdicht is.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De WAblock heeft een aantal innovaties in zich t.o.v. bestaande terugslagkleppen: 1) een zeer flexibel membraam dat makkelijk opent, waardoor er geen vuilophoping is 2) de klep sluit enigszins vertraagd waardoor vuil niet achter blijft 3) in de andere stroomrichting wordt de klep versterkt dichtgedrukt 4) de opening is gelijk aan de waterstroom, zodat er geen lucht komt uit het stelsel

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO