HyGear

Hy.GEN

Hy.GEN

Bedrijfsnaam HyGear
KvK Nummer 08106905
Website www.hygear.nl
Beschrijving onderneming HyGear levert industriële gassen op de meest kosten-effectieve wijze door gebruik te maken van gepatenteerde on-site technologieën in combinatie met traditionele gaslevering.
Naam innovatie Hy.GEN
Beschrijving innovatie Waterstof wordt veelvuldig gebruikt in industriële processen, bijvoorbeeld als schutgas. Normaliter wordt het waterstof in grote fabrieken geproduceerd, vervolgens gecomprimeerd en met speciale vrachtwagens over de weg getransporteerd. Het comprimeren kost veel energie en het vervoeren van gas met een vrachtwagen van 20 ton is uiterst inefficiënt. Bovendien komen hier broeikasgassen bij vrij. HyGear heeft daarom de Hy.GEN ontwikkeld dat even efficiënt is als de grootschalige waterstof fabrieken, maar zo klein is dat het op locatie van de eindgebruiker kan worden geïnstalleerd. Dit brengt enorme efficiëntie voordelen met zich mee, waardoor de kosten van het waterstof aanzienlijk worden verlaagd. Bovendien verhoogt de Hy.GEN de leveringszekerheid en flexibiliteit.
Website innovatie http://www.hygear.nl/technologies/hy-gen/
Noodzaak en belang van deze innovatie We moeten efficiënter omgaan met de resources die we tot onze beschikking hebben. Het verspillen van energie en grondstoffen past niet meer in de moraal van deze tijd. Daarnaast moet er ook alles aan worden gedaan om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen. De Hy.GEN draagt bij aan deze trends doordat het op de meest efficiënte en kosteneffectieve wijze waterstof levert aan de eindgebruiker en voorkomt de uitstoot van broeikasgassen door transport.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn wereldwijd slechts een hand vol bedrijven die op kleine schaal waterstof kunnen produceren vanuit aardgas of groen gas. HyGear is hierin koploper door de hoge systeemintegratie en efficiëntie van het systeem. Alle restwarmte en afgassen worden hergebruikt in het proces, waardoor het energieverbruik en daardoor de operationele kosten minimaal zijn. Daarnaast is de betrouwbaarheid van de Hy.GEN vele malen hoger dan die van de andere aanbieders. Een andere, minder innovatieve manier om waterstof op kleine schaal te produceren is met electrolyse. Hierbij wordt water gesplitst in zuurstof en waterstof met elektriciteit. Dit proces is erg energie intensief. Daarnaast verbruikt het elektriciteit, dat momenteel nog grotendeels wordt geproduceerd uit kolen of aardgas. Kortom, eerst wordt aardgas omgezet in elektriciteit om er vervolgens waterstof van te maken, terwijl net HyGear's systeem ook direct vanuit aardgas waterstof geproduceerd kan worden.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO