Hulst Innovatie

3C Carrousel (Cows, Comfort, Capacity): Koemelken in een roterende binnenmelkstal.

Melken van koeien vanuit de 3C carrousel

Bedrijfsnaam Hulst Innovatie
KvK Nummer 02053790
Website www.3ccarrousel.com
Beschrijving onderneming Hulst Innovatie, Hulst Innovatie, producent 3C roterende melkstallen. Techniek, Aandrijving, Planning, Naast de ontwikkeling en productie van de roterende 3C melkstallen wordt op het zelfde adres materieel geconstrueerd voor het leggen van kabel binnen de offshore industrie. Onder de naam HICE b.v. (Hulst Innovation Cable Equipment) ontwikkelde Hulst een tweede bedrijfstak. Als specialist in de offshore markt is HICE B.V. de productie van Turntables. dit zijn grote draaitafels voor het laden van kabels tijdens de aanleg van b.v. windmolenparken op zee. De kennis van aandrijftechniek binnen de offshore wereld wordt ingezet bij de productie van de roterende melkstallen in de agrifood markt.
Naam innovatie 3C Carrousel (Cows, Comfort, Capacity): Koemelken in een roterende binnenmelkstal.
Beschrijving innovatie In eigen beheer ontwikkeling en produceren van een innovatieve manier van Koemelken in een roterende binnenmelkstal. Genaamd 3C Carrousel (Cows, Comfort, Capacity) De 3C melkcarrousel is het resultaat van de ervaringen en het denkwerk van een praktische boer en techneut. Die was niet tevreden over zijn eigen draaimelkstal. Hij ging kijken en melken bij collega’s in de hele wereld. Van Texas tot Nieuw Zeeland. Terug in zijn eigen melkput bedacht hij de ideale manier van melken: de 3C carrousel. Die veehouder is Pieter Schouten in het Groningse Rottum. Zijn idee voor de ideale melkstal werd vorm gegeven door designer en interieurarchitect Peter Zomerdijk in Middelstum en gebouwd door technicus Tjark Hulst in Westeremden. Ieder van hen is specialist op zijn eigen terrein. Gezamenlijk werd een innoverend kwaliteitsproduct ontwikkeld, waarvan veel melkveehouders plezier aan beleven.
Website innovatie www.hulstcableequipment.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De melkvee industrie vraagt om innovatieve ontwikkeling op het gebied van dierenwelzijn en de ergonimie van de melkveehouder. De melkvee industrie staat onder grote druk, de melkveehouder van tegenwoordig kan alleen een gezonde bedrijfsvoering houden als zijn basis voor een efficiënte melktechniek op orde is. 3C rotormelker biedt deze innovatie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Innovatie betreft, de combinatie van voeren tijdens het melken (gepatenteerd) op een roterende stal waarbij de koe met de achterpoten naar de binnezijde van de roterende stal staat. Het zogenaamde binnenmelken tussen de achterpoten door. Het voeren en de beweging van de voerbak tijdens het in- en uitlopen van de koe, gaat zonder mechanische aangedreven systeem en is daarom onderhouds- en storingsvrij.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO