Holland Container Innovations NL BV

4FOLD foldable container

Het opvouwen van de 4FOLD container

Bedrijfsnaam Holland Container Innovations NL BV
KvK Nummer 27312793
Website www.4foldcontainers.com
Beschrijving onderneming Holland Container Innovations heeft de eerste ISO gecertificeerde inklapbare zeecontainer ontwikkeld, 4FOLD. 4FOLD staat nu op het punt van een wereldwijde doorbraak, waarbij de container reeds verkocht wordt aan vooral rederijen.
Naam innovatie 4FOLD foldable container
Beschrijving innovatie Holland Container Innovations heeft een inklapbare stalen 40ft HC container ontwikkeld. Wanneer de container leeg is kan deze ingevouwen worden tot een kwart van de oorspronkelijke hoogte en volume. Vier van deze containers kunnen vervolgens worden opgestapeld en vastgemaakt tot een bundel. Deze bundel van vier kan dan worden vervoerd, opgeslagen en overgeslagen als het ware een normale container. Het opvouwen en bundelen kan worden gedaan met standaard machines die in de haven aanwezig zijn in een tijd van 4 minuten.
Website innovatie https://www.instagram.com/hollandcontainerinnovations/
Noodzaak en belang van deze innovatie Een groot deel van wereldwijd transport vindt plaats in containers. Doordat de wereldwijde handelsstromen niet in balans zijn, moeten rederijen continue lege containers herpositioneren tussen verschillende continenten voordat deze weer gevuld kunnen worden. Deze herpositionering kost rederijen meer dan € 25 miljard per jaar. Dit beïnvloedt de winstgevendheid van de rederijen zeer negatief. In de huidige tijd waar de transporttarieven sterk onder druk staan is dit een serieus probleem dat het voortbestaan van meerdere rederijen bedreigd. Ook zorgt deze inefficiëntie voor een hogere uitstoot van broeikasgassen en fijnstof. 4FOLD heeft het potentieel om deze problemen sterk te reduceren door het transport efficiënter te maken. Rederijen besparen tot wel 25% op hun operationele kosten en door minder onnodig transport en overslag handelingen zal ook de emissie van het transport met 15% afnemen. Bijvoorbeeld, daar waar eerst vier trucks nodig waren, is er nu maar één nodig.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn nog geen andere gecertificeerde inklapbare containers beschikbaar in de markt die geschikt zijn voor het transport van droge goederen. Inmiddels zijn er wel enkele concurrenten die bezig zijn met de ontwikkeling van hun eigen concept inklapbare container, echter deze zijn nog niet commercieel verkrijgbaar en hebben ook nog niet het belangrijke ISO certificaat.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO